Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Tips & Tricks

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-14-2008, 08:13 PM
Tool Tool is offline
Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 1
Default How do you change the pitch (key) and tempo on Mbox 2?

I can't figure out how to change the pitch (or key), and adjust the tempo to make it faster or slower. I'm tryin to take a sample and slow it down, and them change it back to the orignal key it was in so it can fit over a slower beat. Is pro tools even capablte of this? I watchedd the whole instructonal method 1 DVD and it doesen't say.
Reply With Quote
  #2  
Old 02-15-2008, 10:32 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 36,863
Default Re: How do you change the pitch (key) and tempo on Mbox 2?

You need to watch as many videos as you can find. Digi has a batch called Accelerated Videos and a search on youtube will turn up several as well. It absolutely can be done in protools and has nothing to do with which interface you use. I use Serato Pitch 'n Time for most of that stuff and its a really handy plugin(AudioSuite style). Check out Elastic Audio in PT7.4 too.
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, Presonus Studio 1810C
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


I started in this business with nothing..........and I have most of it left

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 02-16-2008, 03:04 AM
Stiff Stiff is offline
Member
 
Join Date: Aug 2003
Location: Lund, Sweden
Posts: 4,101
Default Re: How do you change the pitch (key) and tempo on Mbox 2?

Albee is right... For most things elastic audio would be the way to go (if you have 7.4). There are a number of videos on it at Digidesigns website.
__________________
Daily news & reviews
www.ProToolerBlog.com
Reply With Quote
  #4  
Old 02-16-2008, 09:33 AM
andrewSF andrewSF is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Helsinki, Finland
Posts: 194
Default Re: How do you change the pitch (key) and tempo on Mbox 2?

You might also try the Time Compression Expansion plug-in in AudioSuite. You can change the duration without changing the pitch of your sample.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Best quality pitch tempo change juliandb 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 12-13-2010 01:50 PM
Pitch Transposition up/down keyrange w/o tempo change? s.asad Virtual Instruments 1 04-15-2007 03:50 AM
Pitch/Tempo Change when opening a session blackstarmusic85 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 01-27-2007 02:34 PM
Tempo change without pitch change for audio layman 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 03-16-2002 07:14 PM
Tempo change without changing pitch? Styles Bitchly 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 02-05-2002 03:02 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:25 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com