Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 2018

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-22-2018, 06:03 PM
juliano42 juliano42 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2018
Location: Wilmington NC
Posts: 3
Default Pro Tools 2018 Reinstatement/Upgrade

I used to have Pro Tools 10 which I ran on a MacBook Pro with snow leopard and still have a Digi 003 Rack. But my kids broke my old MacBook Pro and I have been without Pro Tools since.

I just got a new/used MacBook Pro with High Sierra on it so when I tried to load the only copy of Pro Tools I could find which is 7.6.2, since I upgraded to 8 then 10 after that, of course it would not work on High Sierra. So I logged into my Avid Master Account and saw that I don't have a system ID anymore because they don't have my upgrades to Pro Tools 8 or 10 registered for some reason. Which is def not on me because I always register everything and know it most likely wouldn't have worked without registering it right?

Of course Avid was Digidesign back then and had a different website. So when I tried to buy a new version of pro tools 2018 which is the only version compatible with high sierra it says I need to pay $600 which I can't bring myself to do since I had Pro Tools 10 before my old CPU broke and should only have to pay $300 to have a license (which was hard enough to talk myself into).

I have emailed Avid 4 times in the past 3 weeks and had no response. I emailed Sweetwater and got a response within the hour tho! I am not happy and close to saying screw Pro Tools and Avid and just record on Logic. I have paid thousands of dollars to Avid over the days for numerous Plug Ins and Upgrades and I am just so over it! I am even Pro Tools Certified but I will not pay $600 for something I should already own. Especially when they can't email me back to answer a simple question. I pretty much had to sign up here to get help!

So long story short anyone know why my Pro Tools 10 license is not in my Avid Master Account or what I can do to get up with Avid? I just want a working version of Pro Tools mainly to use the 003 as a interface for logic but def not paying $600 for that, plus I'm sure PT 2018 will only work with the current Mac operating system for about a year then they will want another $300-$600!!! I have even thought about downgrading back to snow leopard but wanted to check and see if there was anything else I could do because that is a last option kind of thing!

Any advice or help would be very much appreciated!!!

Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 04-22-2018, 10:01 PM
its2loud its2loud is offline
Member
 
Join Date: Dec 2014
Location: Los Angeles
Posts: 661
Default Re: Pro Tools 2018 Reinstatement/Upgrade

You have to pay to play. Since you haven’t upgraded since PT 10, over three years ago, you missed the opportunity to join the annual subscription plan.

If you wrote to Sweetwater they should have told you to just buy the $299 upgrade perpetual license here.

http://https://www.sweetwater.com/st...iABEgKFmPD_BwE
Reply With Quote
  #3  
Old 04-22-2018, 10:21 PM
LDS LDS is offline
Member
 
Join Date: Jul 2014
Location: Sydney, Australia
Posts: 998
Default Re: Pro Tools 2018 Reinstatement/Upgrade

I may be wrong on this, but I’m not sure it actually matters if PT10 is in your avid account or not. What matters is that you have access to your iLok account containing your PT10 iLok license. When you register the upgrade in you’re avid account, it will ask for your ILok ID, then it will gobble up your old license to deposit a new one linto your iLok account and give you access to the new downloads via my avid.

You were probably quoted $600 because there are no upgrade paths from Pro Tools 7.

Do you have access to your iLok account?
__________________
littledevilstudios.com.au
Pro Tools Ultimate 2020.12. OSX 10.14.6. HDX1. DAD DX-32R. DADman 5.4.5.1. Mac Pro 2013. 10 Core 3.0gHz. 64Gb. Blackmagic Extreme HD. Sync HD. Dobly Production Suite 3.5.
Reply With Quote
  #4  
Old 04-23-2018, 01:13 PM
Samanthas Dream Samanthas Dream is offline
Member
 
Join Date: Oct 2017
Location: At Home
Posts: 89
Default Re: Pro Tools 2018 Reinstatement/Upgrade

Quote:
Originally Posted by juliano42 View Post
I used to have Pro Tools 10 which I ran on a MacBook Pro with snow leopard and still have a Digi 003 Rack. But my kids broke my old MacBook Pro and I have been without Pro Tools since.

I just got a new/used MacBook Pro with High Sierra on it so when I tried to load the only copy of Pro Tools I could find which is 7.6.2, since I upgraded to 8 then 10 after that, of course it would not work on High Sierra. So I logged into my Avid Master Account and saw that I don't have a system ID anymore because they don't have my upgrades to Pro Tools 8 or 10 registered for some reason. Which is def not on me because I always register everything and know it most likely wouldn't have worked without registering it right?

Of course Avid was Digidesign back then and had a different website. So when I tried to buy a new version of pro tools 2018 which is the only version compatible with high sierra it says I need to pay $600 which I can't bring myself to do since I had Pro Tools 10 before my old CPU broke and should only have to pay $300 to have a license (which was hard enough to talk myself into).

I have emailed Avid 4 times in the past 3 weeks and had no response. I emailed Sweetwater and got a response within the hour tho! I am not happy and close to saying screw Pro Tools and Avid and just record on Logic. I have paid thousands of dollars to Avid over the days for numerous Plug Ins and Upgrades and I am just so over it! I am even Pro Tools Certified but I will not pay $600 for something I should already own. Especially when they can't email me back to answer a simple question. I pretty much had to sign up here to get help!

So long story short anyone know why my Pro Tools 10 license is not in my Avid Master Account or what I can do to get up with Avid? I just want a working version of Pro Tools mainly to use the 003 as a interface for logic but def not paying $600 for that, plus I'm sure PT 2018 will only work with the current Mac operating system for about a year then they will want another $300-$600!!! I have even thought about downgrading back to snow leopard but wanted to check and see if there was anything else I could do because that is a last option kind of thing!

Any advice or help would be very much appreciated!!!

Thanks
Just buy a copy of an OSX that runs with PT10, which should be 10.9 and install that on your computer.
__________________
15 years as PTHD User, Protools 2018 Ultimate, 24 Channel iCon D-Command, Avid Omni, Lynx Aurora 16, (2) BLA Modified 192 I/O’s, DigiPre, Way Too Many Outboard Compressors/EQ’s/ETC, where did all my money go????
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Is 2018 a free upgrade from Recent 12 owners? DBK Pro Tools 2018 2 04-18-2018 01:42 AM
FS: Pro Tools 2018 Perpetual License plus Annual Upgrade Plan LDS Buy & Sell 2 04-06-2018 03:13 PM
Pro Tools Upgrade Reinstatement Plan with used license simon_lgr Licensing & Accounts 1 02-05-2018 06:16 PM
Pro Tools | HD Annual Upgrade and Support Plan Reinstatement soundfx Pro Tools 12 31 01-25-2017 11:32 PM
Does the PT Upgrade/Reinstatement Plan Give Me PERPETUAL License? johnbarnesiii Licensing & Accounts 5 07-17-2016 06:22 AM


All times are GMT -7. The time now is 05:21 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com