Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Other Products > MIDI

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-28-2010, 10:32 PM
Sean Rathman Sean Rathman is offline
Member
 
Join Date: May 2002
Location: Kansas City Metro
Posts: 60
Default MIDI Trouble - 002R and Yamaha Motif not talking to each other...

I'm trying to get back into my Digi 002R after taking a few years off to have some kids... Trying to dig into midi now, which I'll admit I know very little about.

I've seen a few other threads with this problem, but so far none of the fixes have worked for me. I'm using a 002R with PT Le v 7.0 on an old P4 machine running Windows XP Home Edition SP2 (yes, I need to do some upgrading, but one thing at a time).

When I open a new session with midi tracks, I receive midi only when the input is set to all. If I try to add the Motif as an instrument in Midi Studio Setup, I lose the input.

I can record, but I do not get any playback through the Motif. My bet is user error. I'm sure I've missed something in either the setup in PT Le or in the Motif.

Anyone out there using the Yamaha Motif that might be willing to walk me through setting it up to talk to my 002R?

Thank you all -
Sean
Reply With Quote
  #2  
Old 01-28-2010, 10:45 PM
filosofem filosofem is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Christchurch NZ
Posts: 11,864
Default Re: MIDI Trouble - 002R and Yamaha Motif not talking to each other...

MIDI Studio Setup I'd give it a miss for now. Is MIDI Thru checked? Pro Tools Main Menus>Options if I recall. Silly question, the audio output from the Yamaha is routed to the corresponding Digi hardware Input? Track information matching? MIDI DIN cables routed Yamaha Out to Digi In and Out to In? Performance Mode Off or Local turned Off?

filosofem
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
midi sync with yamaha motif phentalmyst 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 14 04-02-2009 09:48 AM
Yamaha Motif - Digi 002r - distortion when recording Illumination 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 08-30-2008 11:57 PM
HELP! Yamaha Motif 8 + Pro Tools 7.0 MIDI TheProjectPiper MIDI 1 03-18-2008 01:32 PM
M-Box, and Recording Yamaha Motif MIDI with Motif Voices chuckm 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 06-30-2007 07:29 AM
YAMAHA Motif 8 Midi Installation Sam Yin MIDI 0 07-10-2004 11:16 PM


All times are GMT -7. The time now is 01:19 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com