Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-22-2005, 11:46 AM
TNDoug TNDoug is offline
Member
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 47
Default Pops at the beginning of regions

I am getting loud pops at the beginning and end of regions that I create by pitch shifting or repeating existing regions that don't have the pops. I have even trimmed the beginning and ends of these regions but the pop remains. The only way I can get around this is to fade the volume out and in which is very tedious when you are trying to create loops. I am using an Mbox 1 and Pro Tools LE 6.9 Anybody have any experience with this?

Thanks,
Doug
Reply With Quote
  #2  
Old 10-22-2005, 01:17 PM
spkguitar's Avatar
spkguitar spkguitar is offline
Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Pittsburgh
Posts: 18,161
Default Re: Pops at the beginning of regions

Fades and Crossfades, my man.

Chapter 19 page 307 in the Reference guide

Read it. Learn it. Live it.
__________________
My Website: Pro Tools "Newbie" Help

Studio rig: Gigabyte GA-EX58-UD3R, Intel i7 920, 6GB Patriot DDR3, NVidia 8600GS, LG GGW-H20L BD-RE, Sony CRX195E1 CD-RW, 2x WD Caviar black 640GB (os swap), 1x WD caviar 320GB (sessions), 1x Maxtor 120GB (sessions), 1x Seagate 1TB (samples/loops), Profire2626, Command8, PT12 on OSX

Mobile Rig: 2015 MacBook Pro Retina, Apollo Twin, PT12
Reply With Quote
  #3  
Old 10-22-2005, 01:18 PM
will the moor will the moor is offline
Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: Portland, OR
Posts: 724
Default Re: Pops at the beginning of regions

try zooming alllllll the way in on one end. you might also need to zoom the size of the waveform hieght. the waveform should start right on the middle line, called 0, sorta. if it starts above or below that line you'll often get a pop. just trim it to the closest point where the waveform starts on 0, often called the 0-Crossing.

sometimes, the glitch is inaudible, but I'm pretty sure it's always there if you're not starting on 0. if this is happening on both the beginning and end of your region and then you butt them up next to each other with a repeat, the waveform is jumping from some weird point to another weird point as the next region starts. total glitch recipe. some folks are into that stuff.

If you can, you really want your regions to end with the waveform coming up to 0 and to start with the waveform going up from 0. this crap is hard to describe. we need waveform tags on the forum.

hopefully that's the problem.

will
__________________
http://soundofthatday.com
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
The beginning of some regions drop out Minty 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 11-20-2009 12:22 PM
Pops at the End of Audio Regions adamh808 Pro Tools M-Powered (Win) 0 05-09-2006 01:59 AM
Digital pops in consolidated regions snoopy Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 09-08-2005 10:30 AM
Pops at the end of regions mampam Tips & Tricks 4 11-24-2004 11:00 AM
Pops in regions with Auto Fade Region enabled. cjguitar Pro Tools TDM Systems (Mac) 8 11-12-2004 04:32 PM


All times are GMT -7. The time now is 06:39 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com