Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-11-2007, 03:25 PM
shortyboy shortyboy is offline
Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Canada
Posts: 8
Default No sound coming from monitors

Hi i am new to all this mbox and pro tools and am tryin to learn the ropes. I have a mbox mini hooked up to my computer and i am using pro tools le, i have sound coming out of my headphones but when i want to play the song after i record i have no sound coming from the speakers. The monitors are powered and they are hooked up to the soundcard just through rcas. Do i need an amp? or is there a setting in Pro tools i need to adjust or can i just hook trs cables coming out of the mono output on the back of the mbox into the monitors trs input. thank you for any advice.
Reply With Quote
  #2  
Old 07-11-2007, 03:49 PM
StavrosSound StavrosSound is offline
Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 264
Default Re: No sound coming from monitors

Hey there! No worries, it's a common misconception when learnng ProTools. When running ProTools, the box (001,002,003,MBox, etc) is the sound card for the program... it runs independantly of your computer's sound card. To monitor from ProTools, you will need to plug your monitors into the 1/4" TRS outputs of the MBox, and output your session via Analog 1-2.

If you need to run your RCA cables because that's what the speaker uses, its easy to buy gold-plated RCA to 1/4" adapters at Radioshack for a few bucks... if you can afford it though, try and get some actual cables with those ends.

If your monitors are powered independently, you don't need an amp.
__________________
"White noise- the birth cry of the universe."
IMDb Credits
Reply With Quote
  #3  
Old 07-11-2007, 05:34 PM
shortyboy shortyboy is offline
Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Canada
Posts: 8
Default Re: No sound coming from monitors

hi, thanks alot for the help i kind of thought that was right at first but wasnt sure. My speakers have trs inputs on them, so i can just run a set from the output on my mbox to the inputs on the speakers? I sound stupied but i just want to make sure i get this straight. and what do you mean by outputing my session via analog 1-2? thanks man
Reply With Quote
  #4  
Old 07-11-2007, 06:12 PM
JMS40 JMS40 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2000
Location: Gnashville
Posts: 6,347
Default Re: No sound coming from monitors

You really should spend a bit of time with the Mini Getting Started Guide.
It should help to answer some initial questions for you.

Plug your speakers into the rear TRS jacks labeled Mon Out (Monitor Output).
Pro Tools routes a two channel (left - right) output mix of your sessions to analog out's 1 and 2 by default.
The monitor outs carry that signal... also by default.

Good luck-
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
no sound coming out through monitors BtotheZ26 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 05-23-2012 07:22 PM
Pro Tools 9.0 no sound coming out of my monitors shamanrock Windows 2 08-05-2011 09:18 PM
Mbox 2 Mini Sound coming through both Monitors and headphones jt1432 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 03-12-2011 11:06 PM
static sound coming from monitors madoneman 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 01-26-2006 03:37 PM
No sound coming from my monitors on a Digi 002 digialltheway 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 6 02-12-2005 09:59 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:40 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com