Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-20-2002, 09:29 AM
Flosstein Flosstein is offline
Member
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 48
Default New G4\'s

hey everyone. i'm getting ready to purchase some new items. and one of them will be a new dual 1.2ghz mac. Now i like to use the Waves and McDsp plugins alot. but tend to run into limitations on my 733 1.5GB ram quicksilver mac. If I use the renassiance reverb it almost instantly slows my system up [img]images/icons/mad.gif[/img] Now my average usage is 27-32 tracks and I need full use of as many plug as possible. would it be worth it for Ptle? I also use Logic and i know the improvements I would see with that program. but is it worth it for me to get a new mac or just buy a mix|plus system?
Reply With Quote
  #2  
Old 09-20-2002, 10:24 AM
sonicprod1 sonicprod1 is offline
Member
 
Join Date: May 2001
Location: Glen Head, New York
Posts: 86
Default Re: New G4\'s

I would wait. Apple is saying that all computers that ship after january will only boot in OSX. This probably means they will becoming out with a new chip. In the mean time, you can always record your RVerb onto a track and free up a ton of DSP. I don't think you will see a huge improvement with a Dual 1.25 gig. PT's doesn't use the second processor yet. I would wait until they do (if ever.)

The price on the mix/24 is very attractive. Can you afford the HD?
__________________
Steven Carniol
... and the whole time it was the cut button!
Reply With Quote
  #3  
Old 09-20-2002, 01:08 PM
Egghd Egghd is offline
Member
 
Join Date: Sep 2002
Location: So Cal
Posts: 39
Default Re: New G4\'s

Can someone clue me in on why the L3 cache is so important? What does it do?
Reply With Quote
  #4  
Old 09-20-2002, 04:20 PM
Rock_Artist Rock_Artist is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Hertzliya
Posts: 1,482
Default Re: New G4\'s

Egghd, search. I remember someone here once wrote entire explanation.

And for upgrading from 733Mhz and above...
If you must - Get a Mix.

If you can wait I would suggest that as the OS X release hopefully use DualProcessors and Altivec so the speed improve would be AWESOME.

And about the new macs, they're basically not such greater power if not used Dual and still apple is abit stuck with those oldish G4 architacture so wait until the start of 2003 and then see what are your options.
__________________
Just wanna do music,
RA.
Reply With Quote
  #5  
Old 09-21-2002, 12:09 AM
Flosstein Flosstein is offline
Member
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 48
Default Re: New G4\'s

The HD system is over kill to me. I can't use 90% of my RTAS plugs, plus alot of the TDM plugs don't work yet and thge ones that do u have to pay for HD upgrades, F*&% that!!!!!!!
Mix was and will be the best value for quite some time. But on tha note of tha cpu, i "ll try to wait but I'm tired of reaching my limits in dsp power. that more of a setback tha tha 24-32 track limit. can anyone give me a solution to my problem other tha the obvious, buying a mix system.
Reply With Quote
  #6  
Old 09-21-2002, 12:53 AM
John H John H is offline
Member
 
Join Date: Nov 2000
Location: Northwest England
Posts: 809
Default Re: New G4\'s

There's 800Mhz and 1Ghz cpu upgrades from sonnet and powerlogix that have 2Mb of L3 cache.

The 800Mhz model wouldn't be worth it, especially if you've got the 733Mhz G4 with 1Mb L3 cache rather than the Quicksilver G4 with no L3. The 1Ghz upgrade might be something to look into if you find one at a reasonable price.

I think there's a thread on here somewhere about someone testing upgrade cards with a G4 for protools.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New G4's and Mix or HD?? Anyone out there trying this? edhamilton Pro Tools TDM Systems (Mac) 6 09-12-2002 12:34 AM
New G4's are here! c-tone Pro Tools TDM Systems (Mac) 18 01-30-2002 07:09 AM
New G4's when???? roberts General Discussion 3 10-05-2001 04:27 PM
New G4's(466/566) w/PT v5.0.1 themaskedman Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 01-28-2001 08:39 PM
pt le and new g4's usinare 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 01-10-2001 08:46 AM


All times are GMT -7. The time now is 05:40 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com