Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-08-2001, 12:27 AM
bluesna bluesna is offline
Member
 
Join Date: Mar 1999
Location: Palm Springs , CA. USA
Posts: 113
Default Problem with 001 and Adat light pipe

I'm getting a loud popping noise and it reads on my meters and records to track on all Adat inputs to the 001 via light pipe. Anyone know how to solve this and what the problem is.
I'm using a Mac G4 533 dual processor. I've read somewhere that I should turn off one of my processors. Could this be part of the problem. Other than that, everything works fine...well actually my buss meter was running unusually high and I crashed a couple of times, had 1 DAE error. raised the memory in the DAE and restarted and that seemed to fix that problem. Any and All help is appreciated.
thanks
frank [img]images/icons/confused.gif[/img]
__________________
rokalias
Reply With Quote
  #2  
Old 11-08-2001, 03:37 AM
OgnKog OgnKog is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Posts: 514
Default Re: Problem with 001 and Adat light pipe

I think your problem comes from a bad setting of the sync of your system.

That is: if you're getting clicks from adat it means that PT is sync'ed to internal and the machine that delivers adat is also in internal, this creates conflicts and appears this fantastic [img]images/icons/wink.gif[/img] effect.

Check the Setup - > Hardware menu in PT and choose the option that configures your system to a unique machine creating the sync.

I know i have'nt explain myself very well... I'm sorry, that's all i can do [img]images/icons/smile.gif[/img] [img]images/icons/frown.gif[/img]
__________________
We are all in this together.
Reply With Quote
  #3  
Old 11-08-2001, 03:50 AM
P_J P_J is online now
Member
 
Join Date: Mar 2000
Location: Finland
Posts: 295
Default Re: Problem with 001 and Adat light pipe

Setups > Hardware Setup and put the Sync mode to OPTICAL. Your PT will follow ADAT's digital sync.
__________________
OS10.15.7 * pt ultimate 2021.7/eucon21.6x/aja15.22*omni*artist series/pt|control*trash 3.5ghz-6core/32gb/d300 etc
**post production (tv)**
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Adat Light Pipe VincePro Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 11-23-2005 03:42 AM
Audible clicks via ADAT light pipe Bilborun 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 08-20-2003 07:48 AM
Adat light pipe for 002r PBJ 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 06-27-2003 09:29 PM
Adat light pipe in ? surchur 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 12-13-2001 12:06 AM
Maximum length for Adat Light Pipe ? Anyone. shaggy 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 05-26-2000 07:56 AM


All times are GMT -7. The time now is 01:38 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com