Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 9

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-15-2010, 08:08 AM
micline micline is offline
Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: New Yawk
Posts: 183
Default Confused with new Output Busses.

Hi guys,

I'm not sure I understand the the new Output bus options. Can someone please explain how this works.

In the past I had a limited amount of busses. Now I think we have over 100 or something, but there is an option to link to output paths, or MAPPING TO Output.

When I go back to the PT mixer and click the output of a channel, sometimes the BUS option is greyed out, and I can't select it, but the bus names show up in the INTERFACE category? I don't really get it. I have an old I/O set up that I use with my subgroups and FX returns all set up and named. I can import that, and it works great, the confusion come when trying to ad more. can someone explain..
Reply With Quote
  #2  
Old 11-15-2010, 08:20 AM
Bassturbator Bassturbator is offline
Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: Belgium
Posts: 227
Default Re: Confused with new Output Busses.

Quote:
Originally Posted by micline View Post
Hi guys,

I'm not sure I understand the the new Output bus options. Can someone please explain how this works.

In the past I had a limited amount of busses. Now I think we have over 100 or something, but there is an option to link to output paths, or MAPPING TO Output.

When I go back to the PT mixer and click the output of a channel, sometimes the BUS option is greyed out, and I can't select it, but the bus names show up in the INTERFACE category? I don't really get it. I have an old I/O set up that I use with my subgroups and FX returns all set up and named. I can import that, and it works great, the confusion come when trying to ad more. can someone explain..
This might help you out
http://akmedia.digidesign.com/suppor..._v81_67827.pdf
Reply With Quote
  #3  
Old 11-15-2010, 08:34 AM
daeron80 daeron80 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Orlando, Florida, USA
Posts: 4,026
Default Re: Confused with new Output Busses.

Russ does a decent job showing how to use it.
__________________
David J. Finnamore

PT 2022.9 Ultimate | Clarett+ 8Pre | macOS 12.6 on a MacBook Pro M1 Max
PT 2022.5 | Saffire Pro 40 | Win10 latest, HP Z440 64GB
Reply With Quote
  #4  
Old 11-15-2010, 08:44 AM
micline micline is offline
Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: New Yawk
Posts: 183
Default Re: Confused with new Output Busses.

Thanks guys,

I did watch Russ' video, and I think that's great for creating buss routings on the fly. But I like to have a more permanent set up, that I can just use the Import session data feature and pick and choose the channels I need.

I usually have Tacking I/O set up, and then a MIX I/O set and some variations of them.

So I don't think I need to use OUTPUT Buss paths, but if I un-check them. the BUS option in the track output becomes unavailable.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SENDS, AUX and busses???? :confused: MUKULIA DESIGN Pro Tools SE and Essential (Win) 1 02-22-2010 02:12 PM
Busses get deactivated when changing L/R output? mtung ICON & C|24 0 04-27-2009 05:13 AM
:confused: Confused Re: Expansion Chasis BA Studios 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 02-26-2008 08:24 AM
Busses as output path destinations? AE Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 04-16-2007 02:18 PM
Auto delay compensation and busses......confused 2fly Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 01-17-2005 04:26 PM


All times are GMT -7. The time now is 01:53 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com