Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 2020

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-12-2020, 07:24 AM
M. Navas M. Navas is offline
Member
 
Join Date: Aug 2015
Location: South of Germany
Posts: 5
Default MIDI Editing Bug

I encountered a bug while editing MIDI. It occurs when trying to move a note quickly after stopping the playback. Pro Tools halts, but doesn't crash. I could reproduce it in an empty session.

https://youtu.be/wBn0qReXfdI

Is this a known issue?


My specs: MBP 2017, 10.15.7, PT 2020.11
Reply With Quote
  #2  
Old 12-12-2020, 10:48 AM
Evermore Evermore is offline
Member
 
Join Date: Aug 2017
Location: US
Posts: 121
Default Re: MIDI Editing Bug

Just tested this on a friends Pro Tools rig and getting the same results. Pro Tools freezes for a few seconds and then comes back. Sometimes it completely crashes and have to Force quit.

I don't think Avid will ever get Midi stable.

Please submit a support ticket. It's the only way.
__________________
Pro Tools 2022.6
Big Sur 11.6.7
iMac i7 4.0
Apogee Symphony IO mkii
Reply With Quote
  #3  
Old 12-13-2020, 03:38 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Sopranos State (NJ)
Posts: 19,020
Default Re: MIDI Editing Bug

No problem here. Was doing a bunch of editing yesterday in the MIDI editor screen and no hiccups.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #4  
Old 12-13-2020, 05:50 AM
M. Navas M. Navas is offline
Member
 
Join Date: Aug 2015
Location: South of Germany
Posts: 5
Default Re: MIDI Editing Bug

@Evermore: Thanks for testing. I probably contact Avid.

Quote:
Originally Posted by musicman691 View Post
No problem here. Was doing a bunch of editing yesterday in the MIDI editor screen and no hiccups.
That's interesting. Did you do the same actions as in the video?
Reply With Quote
  #5  
Old 12-13-2020, 07:03 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Sopranos State (NJ)
Posts: 19,020
Default Re: MIDI Editing Bug

Quote:
Originally Posted by M. Navas View Post
@Evermore: Thanks for testing. I probably contact Avid.



That's interesting. Did you do the same actions as in the video?
Essentially the same using Arturia's MiniMoog emulation. I also have spindump & tailspin disabled according to this page (you may want to do the same): https://avid.secure.force.com/pkb/ar...-Errors-on-Mac
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #6  
Old 12-13-2020, 07:21 AM
midnightrambler midnightrambler is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: London, UK
Posts: 2,625
Default Re: MIDI Editing Bug

Doesn't do it on my rig, but I'm still on Mojave 10.14.6 on a mid-2010 Mac, so...
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MIDI editing midi merging multiple tracks. Norrie Tips & Tricks 3 12-17-2014 04:42 AM
What to do when editing midi Southsidemusic Pro Tools 10 4 03-18-2013 10:03 AM
MIDI Editing soundguyjosh 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 05-17-2010 09:42 PM
midi editing bug carlos santana Pro Tools M-Powered (Mac) 3 04-29-2009 10:15 PM
Editing MIDI the old way (5.x 6.x 7.x) SixChurchStreet MIDI 0 01-04-2009 02:21 PM


All times are GMT -7. The time now is 07:21 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com