Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-04-2003, 12:50 PM
chrille2 chrille2 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 16
Default Jerky Video in 6.1

Since I upgraded to 6.1 I have got a more jerky video playback
I have to set video playback to highest mode to get is as smooth as I had in 5.5.3 with medium setting.
Actually..the video playback in 6.1 is so jerky with medium setting that it is impossible to work with.

Why is this ?

I am using a low cpu demanding MJEG compression and my computer is very fast.
It shouldn´t make any difference.

Christian
Reply With Quote
  #2  
Old 09-04-2003, 02:47 PM
Datus Datus is offline
Member
 
Join Date: Dec 2001
Location: Norman, OK
Posts: 306
Default Re: Jerky Video in 6.1

if you can put the movie into quicktime format .mov I have two clips of the exact same file one mpeg and one quicktime, the quicktime runs perfectly the mpeg is jerky. I think its because the support for movie files in PT is quicktime, and quicktime just happens to play mpegs too.
__________________
Stephen Tyler
Reply With Quote
  #3  
Old 09-04-2003, 10:04 PM
chrille2 chrille2 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 16
Default Re: Jerky Video in 6.1

Hello Datus

Thanks for your reply.

No the video is not in MPEG , which would of course be jerky cause of the cpu intense decoding MPEG has.

The video clip i s MJPEG and I have encoded it myself, runs perfectly smooth in 5.5.3 but jerky in 6.1

cheers

christian
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Video playback becomes slow and jerky. hedgerocks Pro Tools TDM Systems (Mac) 24 06-10-2018 10:18 PM
Jerky video playback peter5992 Post - Surround - Video 3 08-02-2012 11:05 AM
BlackMagic video Out : HD fine but SD jerky filmsdunjour Post - Surround - Video 44 07-19-2011 01:20 AM
PT9 on mac pro. Jerky QT video playback!? Sawdust macOS 5 04-18-2011 10:25 PM
Video Playback Very Jerky slinky005 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 07-14-2009 07:14 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:24 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com