Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > ProControl, Control|24, Command|8

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-17-2001, 08:21 PM
sidereal sidereal is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: san francisco ca usa
Posts: 380
Default C 24 signal path (does this look right?)

May seem like an obvious question, but just for clarification.... I'm curious what the signal path is from instruments to the Control 24 and how the audio interfaces come into play. I have one 1622 and one 888.

Do the synth cables go to the inputs on the C24 and then into the 1622? By the same token, do the mic cables go to the mic pres on the C24 then to the 888? How do I patch in a compressor *before* going to disk? Do I monitor straight out of the C24, or do I have to go back through the 1622 (which I currently use to monitor)?

Thanks.
Reply With Quote
  #2  
Old 03-17-2001, 10:28 PM
Digital Sound Lab Digital Sound Lab is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Seattle, WA. 98118
Posts: 387
Default Re: C 24 signal path (does this look right?)

Ask Digidesign for the free DVD on the C24.
There is a C24 tour happening right now also.
The C24 is basically 16 preamps, 8 stereo submixer and analog talkback section on a contrl surface.
Reply With Quote
  #3  
Old 03-18-2001, 04:03 AM
Jules Jules is offline
Member
 
Join Date: Dec 1999
Location: London, UK
Posts: 2,565
Default Re: C 24 signal path (does this look right?)

It's bound to have insert points. Crawling round the back hopping compressor inserts will get old REAL fast! There are enough i/o issues with your system to warrent getting a patch bay built. It will, however, rock, once you get the hang of it!
Jules
(ProControl owner, and mildly jeaoulus of the new C24 - just because it is new and cool)


[This message has been edited by Jules (edited March 18, 2001).]
__________________
Jules
London, UK
Come hang with us here!
www.gearslutz.com
Reply With Quote
  #4  
Old 03-19-2001, 01:12 AM
3james 3james is offline
Member
 
Join Date: Aug 1999
Location: Kelowna, BC, Canada
Posts: 78
Default Re: C 24 signal path (does this look right?)

siderail, the mic pre inputs are on the back of the control 24. the outputs run via (2) db25 cables (8 channels on each) to your interface (1622 or whatever). the best way to patch outboard fx is by using a patchbay.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
plugins and signal path joe_04_04 Pro Tools M-Powered (Mac) 9 03-21-2010 02:14 PM
Signal Path (for an 001) Cavet Your Eruptor 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 07-28-2006 12:55 PM
Signal Path bluesna Tips & Tricks 0 01-10-2005 01:02 AM
signal path plug-in nightshade crisis 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 10-09-2002 11:31 PM
Ideal Signal Path xterling 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 17 05-16-2002 01:43 PM


All times are GMT -7. The time now is 03:14 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com