Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > FireWire & USB Audio Interfaces (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-20-2024, 12:25 PM
eekamouse1967 eekamouse1967 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2024
Location: Toronto
Posts: 3
Default Question re connections

I have two 1394 firewire Motu 8Pre's and I want to add a 1394 Motu 828 to be able to use outboard gear. At this point I really only need one 8Pre. My questions is should I be connecting the 8pre and 828 via optical cable or firewire cable?

Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 03-20-2024, 01:00 PM
albee1952's Avatar
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 39,382
Default Re: Question re connections

Probably I would use the ADAT connection, but I also question the need for hardware inserts(IOW, have you really thought it thru?) Here's my reasoning (which I'm sure many will disagree with): In my commercial studio in Nashville, I was not using an analog console and was set up to handle 32 IO, which was plenty for recording 5-6 piece bands. I spent a lot of money on some nice outboard gear(various mic pre's, Pultec's, LA2A,s, tube comps, etc) and tracked thru it every day. I then dropped some decent money on more IO, patchbay and cabling so I could do 8 hardware inserts. After I got it all wired and fully tested, over the next year or so, I used it exactly once I have nothing against it, but just didn't feel there was a net improvement in my mixes over staying in the box, and it eliminated any latency issues with the round trip out and back. Just some food for thought
__________________
HP Z4 workstation, Mbox Studio
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink, the more I mix

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 03-20-2024, 01:50 PM
eekamouse1967 eekamouse1967 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2024
Location: Toronto
Posts: 3
Default Re: Question re connections

Well come to think of it no I guess I hadn't thought it through that much.

I realize now that I see all this old gear I have had sitting around for years and I felt the need to make it available but you are right I probably will barely use it. Thanks for saving me a lot of headaches
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need help with C24 connections!! 3sixtymusic ICON & C|24 2 03-05-2013 04:46 AM
Connetions connections connections Maxaudio General Discussion 3 09-28-2011 08:50 AM
Technical Question: Help! What Connections do I actually need? BA Studios Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 12-21-2008 10:00 AM
003 Connections - Quick Newbie Question Mike Borok 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 11-03-2007 08:08 PM
Question regarding router/ ethernet connections Dopamine ProControl, Control|24, Command|8 2 05-15-2007 08:42 AM


All times are GMT -7. The time now is 10:35 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com