Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > FireWire & USB Audio Interfaces (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 08-13-2023, 03:05 PM
AlexLakis AlexLakis is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: Annapolis, MD
Posts: 1,349
Default Re: Command|8

Quote:
Originally Posted by nedd View Post
I am really curious to hear how did you get it to work/show in Native mode on M2?

I have M1 Studio and in native mode it's just not there in the peripherals!
Hey Nedd, I have a session on Tuesday and I will show up early to do some tests with M2 and Command|8 more extensively.
Reply With Quote
  #12  
Old 08-15-2023, 08:26 AM
AlexLakis AlexLakis is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: Annapolis, MD
Posts: 1,349
Default Re: Command|8

Well, looks like I am eating crow here today; the Command|8 will NOT enter Online Mode with Pro Tools 2023.6 in native mode. I got the faders to fly up and down (my initial observation), but they will not communicate with Pro Tools. I'm sorry for potentially getting people's hopes up, but it looks like the Command|8 train has finally de-railed. I will edit my initial post.
Reply With Quote
  #13  
Old 08-15-2023, 08:33 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is online now
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 24,984
Default Re: Command|8

So the stance of Avid seems to be final.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #14  
Old 08-15-2023, 09:15 AM
nedd nedd is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: Europe-NL
Posts: 290
Default Re: Command|8

Quote:
Originally Posted by AlexLakis View Post
Well, looks like I am eating crow here today; the Command|8 will NOT enter Online Mode with Pro Tools 2023.6 in native mode. I got the faders to fly up and down (my initial observation), but they will not communicate with Pro Tools. I'm sorry for potentially getting people's hopes up, but it looks like the Command|8 train has finally de-railed. I will edit my initial post.
thanx anyway, it was a pinch of hope...but it's shut down by Avid, she was lasting very long time. And still dance in miss Rosetta's mode: -)
__________________
___

Mac Studio Ultra, OS 13.6.5 MTRX Studio, PT Ultimate 2023.12.1, HDX1, Sync HD, BM Decklink Extreme 4K, Genelec's 9.1.4, Dolby Atmos Renderer, Avid Dock, S1, SoundFlow, Streamdeck
Reply With Quote
  #15  
Old 08-15-2023, 01:30 PM
AlexLakis AlexLakis is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: Annapolis, MD
Posts: 1,349
Default Re: Command|8

Do you think Artist Series has much legs left? Since we're axing decade+ old hardware, apparently?
Reply With Quote
  #16  
Old 08-15-2023, 04:07 PM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is online now
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 24,984
Default Re: Command|8

It seems anything EUCON is supported, old stuff is axed.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #17  
Old 08-15-2023, 07:23 PM
smurfyou smurfyou is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: Charlotte, NC
Posts: 1,820
Default Re: Command|8

Quote:
Originally Posted by AlexLakis View Post
Do you think Artist Series has much legs left? Since we're axing decade+ old hardware, apparently?

I think they'll give out physically before losing compatibility. They aren't the most robust pieces of gear.
__________________
~Will
Reply With Quote
  #18  
Old 08-21-2023, 09:13 AM
maxcarola's Avatar
maxcarola maxcarola is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Italy
Posts: 128
Default Re: Command|8 not working in PT native silicon

I don't get why there is a Pro Tools driver for the rosetta 2 version and in the native silicon version is not implemented.
Another reason not to buy an Avid controller, since there is the risk of having a very expensive piece of metal with no use. Just like the Eleven rack...
I will certainly but a different controller... maybe the SSL

So stupid...
__________________
Max Carola
Recording Engineer - Mixer - Producer - Composer
www.maxcarola.com
Pro Tools Ultimate 2023.6.0 - Monterey
MacBook M1Pro 10-16GB
Dangerous Music Summing - Focusrite Dante Rednet2 - Amek/Neve, Focusrite, TC Electronics, Mytek DA, Apogee ADDA
Reply With Quote
  #19  
Old 08-21-2023, 09:18 AM
maxcarola's Avatar
maxcarola maxcarola is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Italy
Posts: 128
Default Re: Command|8

Just now that the majority of the plugins are ported in the silicon format...
I will still stuck in the rosetta version, for no logical reason.
__________________
Max Carola
Recording Engineer - Mixer - Producer - Composer
www.maxcarola.com
Pro Tools Ultimate 2023.6.0 - Monterey
MacBook M1Pro 10-16GB
Dangerous Music Summing - Focusrite Dante Rednet2 - Amek/Neve, Focusrite, TC Electronics, Mytek DA, Apogee ADDA
Reply With Quote
  #20  
Old 08-21-2023, 09:32 AM
maxcarola's Avatar
maxcarola maxcarola is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Italy
Posts: 128
Default Re: Command|8

Another silly AVID thing.
I will not buy any controller from them, anymore.
Just like making a vintage neve not passing audio so you buy a new one.
This is Mafia stuff.
The already did that with the Eleven rack, offering it at a bargain price and then not implementing a simple driver to make it work as a simple interface. This is something I will never forgive them...
__________________
Max Carola
Recording Engineer - Mixer - Producer - Composer
www.maxcarola.com
Pro Tools Ultimate 2023.6.0 - Monterey
MacBook M1Pro 10-16GB
Dangerous Music Summing - Focusrite Dante Rednet2 - Amek/Neve, Focusrite, TC Electronics, Mytek DA, Apogee ADDA
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PT "Undo" sometimes switches from command Z to command W jocaudron macOS 5 05-16-2023 01:10 AM
Any difference besides color between D Command and D Command ES? diamondschwin Pro Tools TDM Systems (Mac) 10 03-12-2012 12:15 PM
Command Keyboard Focus mode ' E ' command bug ? vudoo Pro Tools TDM Systems (Win) 2 09-10-2009 05:49 AM
Is it possible to use a Command 8 in combination with a D-Command? usastra ICON & C|24 2 05-03-2009 01:44 PM
Total Loss of Command 8 Command/Modifiers John Pisciotta ProControl, Control|24, Command|8 1 05-13-2005 10:30 AM


All times are GMT -7. The time now is 10:19 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com