Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Avid S6

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #151  
Old 05-04-2021, 06:27 PM
creativecontrol's Avatar
creativecontrol creativecontrol is offline
Avid
 
Join Date: Nov 2007
Location: Madison, WI
Posts: 1,431
Default Fun with GPIO

[FUN WITH GPIO]

Let's take a closer look at working with GPIO triggers - specifically GP Inputs, using some scrap wood and a few dollars worth of arcade switches. :)

We can assign EUCON or Surface functions (or stacks of them) to up to 8 different GP Inputs accessed via Settings > Soft Keys > Master Module GPIO. For this example, we are sticking entirely to Surface functions so that we can pick off and sum sources which ultimately feed into a talent cue which are part of our MTRX Monitor Profile in DADman.

We've also created local Soft Keys using the Automation Module > User Pages to mirror some of the sources and stacks we created with the GPI's. Lastly, Track Layouts (accessed within a Spill Zone) are often the best way to quickly get to collections of faders contained within Pro Tools, and from within the MTRX Monitor Profiles.

Fun with GPIO


Jeff
__________________
Jeff Komar
Solutions Specialist, Pro Audio
Avid
S6 FAQ
Reply With Quote
  #152  
Old 05-20-2021, 07:54 PM
creativecontrol's Avatar
creativecontrol creativecontrol is offline
Avid
 
Join Date: Nov 2007
Location: Madison, WI
Posts: 1,431
Default Re: Fun with GPIO

New tips are coming. In the meantime, here's the repository of what we've done so far...

https://drive.google.com/drive/folde...X4?usp=sharing


best,


Jeff
__________________
Jeff Komar
Solutions Specialist, Pro Audio
Avid
S6 FAQ
Reply With Quote
  #153  
Old 05-25-2021, 12:10 PM
creativecontrol's Avatar
creativecontrol creativecontrol is offline
Avid
 
Join Date: Nov 2007
Location: Madison, WI
Posts: 1,431
Default Managing Memory Locations

[MANAGING MEMORY LOCATIONS]

Let's take a closer look at working with Memory Locations on S4 • S6 - including Markers, Selections, Track Views and Window Configs. There are 3 basic ways to access Memory Locations via the Soft Keys:

(1) Press the Mem Loc switch from the numeric section on the Automation Module. This uses a single quadrant to show Memory Locations in chunks of 10 spanning 10 pages.

(2) Hold Shift while pressing the Mem Loc switch to access 48 vertically oriented locates, then page to access locates 49 - 96.

(3) Hold Shift while pressing the - switch on the numeric section to get a combination of Memory Locates and Automation functions. 24 vertically oriented locates are on the Left with Auto1 and Auto2 defaulting to the right side.

Managing Memory Locations


Jeff
__________________
Jeff Komar
Solutions Specialist, Pro Audio
Avid
S6 FAQ
Reply With Quote
  #154  
Old 05-26-2021, 12:49 PM
basehead617 basehead617 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2017
Location: California
Posts: 110
Default Re: Managing Memory Locations

Quote:
Originally Posted by creativecontrol View Post
[MANAGING MEMORY LOCATIONS]
These are always great Jeff, more please!

I didn't know you could delete memory locations like that for some reason.
Reply With Quote
  #155  
Old 05-27-2021, 08:29 AM
creativecontrol's Avatar
creativecontrol creativecontrol is offline
Avid
 
Join Date: Nov 2007
Location: Madison, WI
Posts: 1,431
Default Re: Managing Memory Locations

Yes indeed. Glad those are helpful. I have more ideas churning now which will be deployed shortly.


best,


Jeff
__________________
Jeff Komar
Solutions Specialist, Pro Audio
Avid
S6 FAQ
Reply With Quote
  #156  
Old 06-14-2021, 05:59 PM
iurecording iurecording is offline
Member
 
Join Date: Dec 2017
Location: Midwest US
Posts: 2
Default Re: Folder Spill Part B

Hi,

Since a recent update to Big Sur, the folder tracks option no longer displays in the Extras soft key window. I'm pretty sure it was there before the update.
Reply With Quote
  #157  
Old 06-15-2021, 05:22 AM
creativecontrol's Avatar
creativecontrol creativecontrol is offline
Avid
 
Join Date: Nov 2007
Location: Madison, WI
Posts: 1,431
Default Re: Folder Spill Part B

Greetings,

The connected workstation(s) have no effect on the default Soft Keys that are presents on the Master and Automation Modules. If you are indicating that your Extras panel on the Automation Module doesn't show a Folders icon and page link then I would recommend pressing Factory to load the default Soft Keys. Make sure to save first if you've made any modifications.

Those Folder Track Soft Keys were first introduced in S4/S6 2020.5 for reference.

best,


Jeff
__________________
Jeff Komar
Solutions Specialist, Pro Audio
Avid
S6 FAQ
Reply With Quote
  #158  
Old 06-16-2021, 09:55 AM
iurecording iurecording is offline
Member
 
Join Date: Dec 2017
Location: Midwest US
Posts: 2
Default Re: Folder Spill Part B

Thanks Jeff. I tried loading the factory default but the Extras panel doesn't display the folders icon.

Reply With Quote
  #159  
Old 06-16-2021, 02:14 PM
creativecontrol's Avatar
creativecontrol creativecontrol is offline
Avid
 
Join Date: Nov 2007
Location: Madison, WI
Posts: 1,431
Default Re: Folder Spill Part B

If you are running S6 20.5 or higher you should be able to press Default or simply load a soft key set. Import was added in 20.11 -> in which case you would press Import then navigate to the S6_ProTools21Mac.xml.

S4 • S6 History

Jeff
__________________
Jeff Komar
Solutions Specialist, Pro Audio
Avid
S6 FAQ
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 07:10 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com