Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-01-2014, 06:35 PM
Rithem Rithem is offline
Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 22
Default Big Fat eternal bug or me not getting it??

Hey there!

Here's a screenshot bunch of bounces of a track with the click II plugin. Same thing as described below happens with instrument tracks too, audion is around 750 samples too early when bounced online and offline.

I have tried various settings, and these bounces in the screenshot show variations of delay on and off, offline, online, PT10 & 11 etc etc. The tracks you see with notes perfectly on the grid are elastic quantized afterwards.

* The click plug plays perfectly with the bounce.
* The Quantized track does NOTplay in time together with the plugin.

THIS MEANS bounce works correctly but instrument plugins seem to be early regardless of how you set ADC.

So you have to PULL everything to sit perfectly on the grid?? In 2014??????
And feel like that's rock steady programming??? How do you people deal with this? Or is it Logic time?

Jack
Attached Images
File Type: jpg Skärmavbild 2014-02-02 kl. 03.19.11.jpg (67.9 KB, 0 views)
Reply With Quote
  #2  
Old 02-02-2014, 11:19 AM
Chief Technician's Avatar
Chief Technician Chief Technician is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2001
Location: NYC
Posts: 6,981
Question Re: Big Fat eternal bug or me not getting it??

Do any of the tracks in your session use Pro Tools internal busses for outputs that do not feed another type of track in your session (aka dummy output)?
__________________
Jonathan S. Abrams, CEA, CEV, CBNT
Apple Certified - Technical Coordinator (v10.5), Support Professional (v10.6 through v10.10)
Reply With Quote
  #3  
Old 02-03-2014, 06:43 AM
Rithem Rithem is offline
Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 22
Default Re: Big Fat eternal bug or me not getting it??

Hi Jonathan, thanks for your quick reply.

Actually, this is regardless of bus structure. Even when I create a new session, stereo mix, create click track and bounce. Online, offline and with and withour Delay compensation.

Systems:
Studio computer Macbook Pro retina mid 2012 with PT 11.1, 11.1.2 and also Pro Tools 10. Mountain lion

Also tried it on Macbook Air + Mavericks -same thing

Funny thing is on a PC with windows 7 and an i3 CPU it was right on the grid.

What can this be all about?

Best regards, Jack
Reply With Quote
  #4  
Old 02-03-2014, 07:44 AM
Rithem Rithem is offline
Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 22
Default Re: Big Fat eternal bug or me not getting it??

Got it! Somehow Global midi offset was set to -800!

Thanks.

J
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
eternal errors on PT dgodzillau Windows 2 11-08-2013 07:35 AM
S/PDIF, MacBook Pro & the "Eternal" Clock Dilemma GiantHogweed 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 10-06-2009 05:24 PM
eternal access violation :P blashol 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 01-16-2005 04:42 AM
I have an eternal drive for a mac, how do I..... aaahhf 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 12-30-2003 09:26 PM
The eternal question about soft-synths basschair 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 11 04-02-2002 10:41 AM


All times are GMT -7. The time now is 04:37 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com