Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #91  
Old 12-24-2008, 09:05 PM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 17,460
Default Re: Problem with Music Production Toolkit 2 Licensing

Seems to be stable so far.

Thanks
Reply With Quote
  #92  
Old 01-02-2009, 01:40 AM
nigelsaunders nigelsaunders is offline
Member
 
Join Date: Dec 2008
Location: southampton
Posts: 6
Smile Re: Problem with Music Production Toolkit 2 Licensing

Hi
I know it is Christmas but I would like to get this fixed. Do I need to contact anybody specifically to get sent the fix?
I got the impression that simply posting on this board would generate a response.
Excuse my ignorance.
Cheers
Reply With Quote
  #93  
Old 01-02-2009, 02:40 AM
Avid's Avatar
Avid Avid is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 1998
Location: Worldwide
Posts: 9,585
Default Re: Problem with Music Production Toolkit 2 Licensing

Quote:
Originally Posted by nigelsaunders View Post
Hi
I know it is Christmas but I would like to get this fixed. Do I need to contact anybody specifically to get sent the fix?
I got the impression that simply posting on this board would generate a response.
Excuse my ignorance.
Cheers
Could you be more specific about the problem you are having? If it has to do with one of the toolkits...

Your iLok account shows a Music Production Toolkit license on it, which will work with Pro Tools 8. You can download the 7.4.2 installer which would work with PTLE 8 from here:
www.digidesign.com/support/mptk

Your iLok account also shows your licenses for DV Toolkit 2 and X-Form, which have not yet been transferred to your iLok (your previous DVTK2 license needs to be on the iLok, and is replaced by the new one when you do the transfer to your iLok)
__________________
Administrator
Avid Pro Audio Community
Reply With Quote
  #94  
Old 01-02-2009, 03:34 PM
Rithem Rithem is offline
Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 22
Default Re: Problem with Music Production Toolkit 2 Licensing

One disturbing minus is that iLok:s list of licenses says "Music Production Toolkit"
without number two afterwards. I'm sorry if this is mentioned somewhere here, but what I did after a fair amount of calls to DigiDesign and they trying to help, was buy a new update (to claim my old 40€ back later). Still says "MPT" without number 2.

When will you have this fixed? Oh and the MPT2 contains the mp3 option. Does that come automatically with iLok:s MPT license or does it have to be downloaded separately?
Reply With Quote
  #95  
Old 01-05-2009, 02:39 PM
nigelsaunders nigelsaunders is offline
Member
 
Join Date: Dec 2008
Location: southampton
Posts: 6
Default Re: Problem with Music Production Toolkit 2 Licensing

Quote:
Originally Posted by Digidesign View Post
Could you be more specific about the problem you are having? If it has to do with one of the toolkits...

Your iLok account shows a Music Production Toolkit license on it, which will work with Pro Tools 8. You can download the 7.4.2 installer which would work with PTLE 8 from here:
www.digidesign.com/support/mptk

Your iLok account also shows your licenses for DV Toolkit 2 and X-Form, which have not yet been transferred to your iLok (your previous DVTK2 license needs to be on the iLok, and is replaced by the new one when you do the transfer to your iLok)
Hi
I thought I had paid for a music production toolkit upgrade- I certainly clicked on that!
Have I upgraded to something that I dont have? (DV toolkit)
Reply With Quote
  #96  
Old 01-06-2009, 11:56 AM
colinho colinho is offline
Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 7
Default Re: Problem with Music Production Toolkit 2 Licensing

I managed to buy the upgrade to CPT from DV2 for the brief time it was up on the website last week ..... jumped through all the hoops, it was a two hour session to persuade Registration/Authorization/iLok to complete. Now I have a demand at start-up for DV2 authorization. I surrendered it?
I'm using PT 8 LE on a major (i do mean major project) from my home studio, but stuck with ProTools HD2 in my business studio - like a lot of the changes, but I'm having many of the issues described by others with midi drivers and firewire audio constantly going into melt-down.
Colin Orr
http://www.janus-music.com
Reply With Quote
  #97  
Old 01-06-2009, 03:20 PM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,807
Default Re: Problem with Music Production Toolkit 2 Licensing

Quote:
Originally Posted by Rithem View Post
One disturbing minus is that iLok:s list of licenses says "Music Production Toolkit"
without number two afterwards. I'm sorry if this is mentioned somewhere here, but what I did after a fair amount of calls to DigiDesign and they trying to help, was buy a new update (to claim my old 40€ back later). Still says "MPT" without number 2.

When will you have this fixed? Oh and the MPT2 contains the mp3 option. Does that come automatically with iLok:s MPT license or does it have to be downloaded separately?
This won't be 'fixed' as it's not a problem. The only difference between MPTK 1 and 2 is the types of plug-ins that come with them. The iLok license for the MP3 option is separate - it will show as a separate auth in your account and on your iLok.
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #98  
Old 01-06-2009, 03:21 PM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,807
Default Re: Problem with Music Production Toolkit 2 Licensing

Quote:
Originally Posted by colinho View Post
I managed to buy the upgrade to CPT from DV2 for the brief time it was up on the website last week ..... jumped through all the hoops, it was a two hour session to persuade Registration/Authorization/iLok to complete. Now I have a demand at start-up for DV2 authorization. I surrendered it?
I'm using PT 8 LE on a major (i do mean major project) from my home studio, but stuck with ProTools HD2 in my business studio - like a lot of the changes, but I'm having many of the issues described by others with midi drivers and firewire audio constantly going into melt-down.
Colin Orr
http://www.janus-music.com
Since CPTK includes all of the features of DVTK, you don't need the DVTK bundle any longer, so just remove it from your Pro Tools folder.

Can you elaborate about the midi drivers and firewire audio issues you're having? Have you tried any of the General Troubleshooting steps?
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #99  
Old 01-07-2009, 12:31 AM
colinho colinho is offline
Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 7
Default Re: Problem with Music Production Toolkit 2 Licensing

Yes,I've tried the troubleshooting tips, but will run through everything again eventually;-)
I'm running a MacPro 8 core 2.8, 10 GB RAM (checked), 2 TB internal SATA drives, 2 TB external FW drives (originally on FW 800 but changed to FW 400 after reading troubleshooting tips) . I am running OS 10.5.6, and appreciate that is not "signed off" yet,so hoping that that is the core issue.
I'm using MOTU MTP AV USB,which is constantly going missing, I get messages that Mac OS X midi services are not available, or that I need to uninstall midi drivers. Usually end up having to power down everything starting up one item at a time,re-install MOTU drivers,factory reset MTP, turn round three times and chant Mongolian prayer. Ihink its just blind luck when it comes back up.
FW drives go missing but usually return after power cycling - and ProTools 8 frequrently tells me that my Digi003 "is in use by anther application" and quiits at start-up. (It isn't) .Or simply remains invisible.
I'm also using Logic Pro, and if I power up the computer , and use a MOTU 828 Mk II i(FW) nterface, rather than the 003, I don't get the issues. Having said that, I've also used Logic for long periods with the 003, without issues.
Thanks

Colin Orr
http://www.janus-music.com
Reply With Quote
  #100  
Old 01-07-2009, 09:13 AM
Rithem Rithem is offline
Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 22
Default Re: Problem with Music Production Toolkit 2 Licensing

Quote:
Originally Posted by DigiTechSupt View Post
This won't be 'fixed' as it's not a problem. The only difference between MPTK 1 and 2 is the types of plug-ins that come with them. The iLok license for the MP3 option is separate - it will show as a separate auth in your account and on your iLok.
Ok.. So what went wrong when the mp3 option is not on my iLok after authorizing??
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
music production 2 toolkit authorization problem jeffpardo 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 02-25-2009 09:26 AM
DV Toolkit/Music Production Toolkit upgrade price question EricWillhelm 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 23 12-17-2008 04:23 PM
music production toolkit activation problem danemac1981 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 05-06-2008 01:36 PM
Music Production Toolkit problem juicejuiceisgood 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 08-07-2007 01:31 PM
Music Production Toolkit Problem!!! Please Help linchpinc 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 17 05-18-2007 05:07 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:37 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com