Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-29-2003, 12:01 AM
Asymnation Asymnation is offline
Member
 
Join Date: May 2003
Location: Seattle, WA
Posts: 12
Default HELP! - 002 Causing System To Crash w/ New ASUS MoBO

I recently installed the new P4C800 Deluxe MoBo. Everything is running great except Pro Tools. Win XP recognizes the 002 as new Hardware, but when I try to reinstall the driver, it causes my computer to crash.

I've tried completely uninstalling Pro Tools LE and the driver, and then reinstalling them. BUT as soon as it tries to load the new driver, the system crashes again.

Anyone with this MoBo having these issues, or have any ideas on what settings I can adjust in order to correct this problem. I'm in the middle of mixing down audio for a client, and I'm dead in the water right now!


Thanks,

Steve
__________________
Asymnation Studios
------------------
Seattle, WA
Reply With Quote
  #2  
Old 06-29-2003, 09:20 AM
Asymnation Asymnation is offline
Member
 
Join Date: May 2003
Location: Seattle, WA
Posts: 12
Default Re: HELP! - 002 Causing System To Crash w/ New ASUS MoBO

Sorry, I'm really in desperate need so I'm bumping this back up to the top.
__________________
Asymnation Studios
------------------
Seattle, WA
Reply With Quote
  #3  
Old 06-29-2003, 09:56 AM
tele_player tele_player is offline
Member
 
Join Date: May 2003
Location: California
Posts: 6,557
Default Re: HELP! - 002 Causing System To Crash w/ New ASUS MoBO

was it a clean installation of WinXP?
__________________
Quad 2.5 G5, 4.5G RAM


Reply With Quote
  #4  
Old 06-29-2003, 05:28 PM
Asymnation Asymnation is offline
Member
 
Join Date: May 2003
Location: Seattle, WA
Posts: 12
Default Re: HELP! - 002 Causing System To Crash w/ New ASUS MoBO

I did do a basic reinstall of WinXP without a hitch, but by 'clean' install do you mean having the operation system completely reinstalled (i.e. everything in the Windows directory getting wiped)?
__________________
Asymnation Studios
------------------
Seattle, WA
Reply With Quote
  #5  
Old 06-29-2003, 06:22 PM
da BaSsTaRd! da BaSsTaRd! is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: NYC
Posts: 4,933
Default Re: HELP! - 002 Causing System To Crash w/ New ASUS MoBO

Quote:
Originally posted by Asymnation:
...but by 'clean' install do you mean having the operation system completely reinstalled (i.e. everything in the Windows directory getting wiped)?
<font size="2" face="Verdana, Arial">yes.
__________________
i love my apple iPhone!
Reply With Quote
  #6  
Old 06-30-2003, 01:25 AM
sheltmire sheltmire is offline
Member
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 7
Default Re: HELP! - 002 Causing System To Crash w/ New ASUS MoBO

I'm having this EXACT same problem right NOW! I just came on to post the same topic. I just bought a brand new top-of-the-line Sony Vaio on the same day I bought Pro Tools Digi 002. I don't understand what needs to be done here.
Reply With Quote
  #7  
Old 06-30-2003, 07:42 AM
JPS JPS is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Location: Ohio
Posts: 924
Default Re: HELP! - 002 Causing System To Crash w/ New ASUS MoBO

I have a computer with the Asus P4C800 Deluxe and it has been very good with the 001, but I did have to remove "Max Sound" from the startup menu to get PTLE to work without any buffer errors. Since then I haven't had a single buffer error, except pushing the system on a Davec test, which is normal.

I just received a 002r last week and will be able to check it on my P4C800 system, as soon as I can get a copy of PTLE 6.1 XP, which should be less than 2 weeks.

On the AMD side of things, I think Phil had to get a new firewire card to make his original 002 work with the Asus A7N8X. I would be disappointed if the Asus P4C800 onboard firewire was not compatible with the 002r, but it could be an issue. If that is the case, then a new PCI Digi-compatible firewire card may be required. Keeping my fingers crossed.
__________________
John-Q6600,GA-EP35-DS3P, Zigmatec S1283: 235 D-Verbs @ 2.4 ghz
Reply With Quote
  #8  
Old 06-30-2003, 09:48 AM
SJSJR SJSJR is offline
Member
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 10
Default Re: HELP! - 002 Causing System To Crash w/ New ASUS MoBO

I would think this has been a common problem for all those who have bought a new PC with all the "bells & whistles" and tried to install the 002 system. I emailed tech support and won't get a response for 3 days - but I hope that they'd have a complete trouble-shooting walkthrough put together by this time, based on prior complaints.
Reply With Quote
  #9  
Old 06-30-2003, 04:21 PM
Asymnation Asymnation is offline
Member
 
Join Date: May 2003
Location: Seattle, WA
Posts: 12
Default Re: HELP! - 002 Causing System To Crash w/ New ASUS MoBO

If you find out anything informative from them, please post their response.


Thanks
__________________
Asymnation Studios
------------------
Seattle, WA
Reply With Quote
  #10  
Old 06-30-2003, 08:58 PM
Asymnation Asymnation is offline
Member
 
Join Date: May 2003
Location: Seattle, WA
Posts: 12
Default Re: HELP! - 002 Causing System To Crash w/ New ASUS MoBO

I decided to write to them as well. Although I doubt they have a solution, I hope that if enough users complain, that this issue will be addressed in the form of a patch or a new device driver.

*sigh* Until then I had to build out my old computer, again, and will have to continue to use that. Unfortunately this was very expensive experiment with going with new technology as apposed to what is listed in the Capabillity List. But, honestly, the 845/850 chipset is outdated, it would be a good business move, for them, to address this issue before they get a lot of upset customers on their hands.
__________________
Asymnation Studios
------------------
Seattle, WA
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools|HD 9 causing system crash when idle? fisherking macOS 2 02-13-2012 12:25 PM
HEEELP... MBox Mini looping sounds... and causing a system crash! alexei michailowsky Pro Tools M-Powered (Mac) 1 05-30-2010 06:44 AM
/3gb swith causing system crash on boot johnbhoy 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 7 06-06-2009 01:15 PM
Asus A8V MOBO? Dayliner 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 11-29-2004 03:39 PM
Digi Dynamics Plug-In Causing System Crash rob1 Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 04-15-2003 01:44 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:33 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com