Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 11

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-30-2015, 02:05 AM
Duff Man Duff Man is offline
Member
 
Join Date: May 2015
Location: Sydney, Australia
Posts: 1
Default 96khz MTC Midi Sync Issues (to Logic Pro X)

Hey all, I have a really stupid problem and I hope someone can please help me out... Here we go..

Goal: Use PT as a master to control Logic (to use drummer in PT projects) at HIGHER SAMPLE RATES (96khz and up)

Setup: as per the numerous youtube videos, MTC in PT, session setup, then in Logic to receive external MTC

Results: at 48khz - ALL GOOD
at 96khz - SLOOOWWWW playback
at 192khz - EVEN SLOOOOOOOOWWWWWEEEERRRR

So, for reasons i can't understand it just won't playback at normal speed at the higher sample rate. The first beat is normal but then it instantly slows down. I've tried all sorts of STMPE timecodes and even mixed and matched them, some random combinations sound closer than a matched 25FPS.

So if anyone knows why this doesn't work at 96khz I'd really love to know.

PS - if you just hit play in logic it plays back without issue
PPS - every youtube / walkthrough / etc has their sessions set to 48khz or less.
PPPS - if you record the drummer audio in PT it's slow too

Thanks all.

Duff Man
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to use my PT LE sync with my Logic with Midi Rockman413 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 11-18-2009 06:00 AM
Midi Sync issues reezy Pro Tools M-Powered (Mac) 3 10-07-2007 04:25 PM
MIDI sync issues mnoxious 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 05-09-2006 11:46 PM
Protools 24 mix+ and Logic audio Sync Issues bleigh Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 12-12-2000 05:04 PM
Midi sync issues Dew 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 02-06-2000 02:01 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:18 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com