Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 9

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-21-2010, 03:45 PM
BrianJArmstrong BrianJArmstrong is offline
Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: Los Angeles, CA
Posts: 115
Default MBox hardware upgrade?

First, I have to say that the whole unveiling of PT9 could have been executed much better. Its so confusing and to just have all the info thrown at you at once is a little strange.

ANYWAY, my real question is this...

Is there a system in place now for trading in old MBox units for the new Avid units?

I have an older MBox 2 and would like to consider upgrading to Avid's MBox or MBox Pro. Just not exactly willing to drop 6 hundo for the Pro just yet.

Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 11-21-2010, 05:37 PM
nst7 nst7 is online now
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Cincinnati OH
Posts: 9,844
Default Re: MBox hardware upgrade?

There is not currently one, and Avid/Digi have never had an upgrade program from mboxes to mboxes. They've had a 002 to 003, but generally they don't have upgrades from stuff that's too similar in price.
Reply With Quote
  #3  
Old 11-21-2010, 07:07 PM
BrianJArmstrong BrianJArmstrong is offline
Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: Los Angeles, CA
Posts: 115
Default Re: MBox hardware upgrade?

you're right... they've never had an upgrade program from Mbox to Mbox, but Avid has never owned Digi before.

Also, they had Mbox > 003 upgrade for awhile, so its not that far of a stretch to imagine there could be one similar to what I'm looking for. Especially from Mbox 2 > Mbox Pro.
Reply With Quote
  #4  
Old 11-21-2010, 07:36 PM
getz76 getz76 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: New York, NY
Posts: 1,491
Default Re: MBox hardware upgrade?

Quote:
Originally Posted by BrianJArmstrong View Post
but Avid has never owned Digi before.
Besides the fact Avid acquired Digidesign in 1995...
__________________
| Logic Pro 9 | Reason 6.5 | Pro Tools 10 | MOTU UltraLite mk3 | RME ADI-2 | Summit Audio 2BA-221 x 2 | MOTU 8pre x 2 |
| Mac Pro (4,1) 2.26gHz Xeon x 2 16gB OS X 10.7.4 | Macbook Pro (8,2) 2.2gHz i7 Quad 16gB OS X 10.7.4 |
Reply With Quote
  #5  
Old 11-22-2010, 02:40 AM
bootybandit bootybandit is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: Paris, France - Detroit, U.S.A.
Posts: 114
Default Re: MBox hardware upgrade?

Exactly, Avid's actually owned Digi for 15 years, now.......!
__________________

Healing the world through music.................

Sony Vaio Laptop|2 Core P8700 2.53 Ghz 8 Gb Ram|Win8 x64
PT 9.0.6|Cubase 7|Samplitude Pro X|Reason 5|Spectrasonics|Komplete
RME BabyFace|AxiomPro49|Akai LPD8
Reply With Quote
  #6  
Old 11-22-2010, 02:50 AM
ejwells's Avatar
ejwells ejwells is offline
Member
 
Join Date: Feb 2004
Location: Ohio, USA
Posts: 4,530
Default Re: MBox hardware upgrade?

There is a brand new Mbox to Mbox upgrade program.
It's known as the "sell the old one on eBay, then apply the money from the sale towards the price of the new product" program.
__________________
Pro Tools 10.3.3 | HD Native | HD I/O 8x8x8 | Mac Pro 8 Core Westmere | 24GB RAM | OSX Lion 10.7.4 | API 3124 | Chandler TG-2 | UA 4-710d | Empirical Labs Distressor EL8X | Kemper Rack |
Reply With Quote
  #7  
Old 11-22-2010, 08:32 AM
getz76 getz76 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: New York, NY
Posts: 1,491
Talking Re: MBox hardware upgrade?

Quote:
Originally Posted by ejwells View Post
There is a brand new Mbox to Mbox upgrade program.
It's known as the "sell the old one on eBay, then apply the money from the sale towards the price of the new product" program.
You've done that, ej? (I think half of my plug-ins have come through you!)
__________________
| Logic Pro 9 | Reason 6.5 | Pro Tools 10 | MOTU UltraLite mk3 | RME ADI-2 | Summit Audio 2BA-221 x 2 | MOTU 8pre x 2 |
| Mac Pro (4,1) 2.26gHz Xeon x 2 16gB OS X 10.7.4 | Macbook Pro (8,2) 2.2gHz i7 Quad 16gB OS X 10.7.4 |
Reply With Quote
  #8  
Old 11-22-2010, 08:45 AM
ejwells's Avatar
ejwells ejwells is offline
Member
 
Join Date: Feb 2004
Location: Ohio, USA
Posts: 4,530
Default Re: MBox hardware upgrade?

Quote:
Originally Posted by getz76 View Post
You've done that, ej? (I think half of my plug-ins have come through you!)
That shows wisdom on your part, in a big way
__________________
Pro Tools 10.3.3 | HD Native | HD I/O 8x8x8 | Mac Pro 8 Core Westmere | 24GB RAM | OSX Lion 10.7.4 | API 3124 | Chandler TG-2 | UA 4-710d | Empirical Labs Distressor EL8X | Kemper Rack |
Reply With Quote
  #9  
Old 11-22-2010, 08:50 AM
getz76 getz76 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: New York, NY
Posts: 1,491
Default Re: MBox hardware upgrade?

Quote:
Originally Posted by ejwells View Post
That shows wisdom on your part
Don't worry, I balance that activity out with the rest of my life choices...
__________________
| Logic Pro 9 | Reason 6.5 | Pro Tools 10 | MOTU UltraLite mk3 | RME ADI-2 | Summit Audio 2BA-221 x 2 | MOTU 8pre x 2 |
| Mac Pro (4,1) 2.26gHz Xeon x 2 16gB OS X 10.7.4 | Macbook Pro (8,2) 2.2gHz i7 Quad 16gB OS X 10.7.4 |
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hardware upgrade Wolfgang Eller Pro Tools TDM Systems (Mac) 10 09-17-2007 02:04 AM
Hardware upgrade MBOX 2 to DIGI 002,help please paco cabanillas 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 12-30-2006 03:34 PM
MBox Hardware connection & Firmware Upgrade Problm ATDavis80 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 01-23-2006 07:20 PM
CPU Hardware Upgrade. Jenkins 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 12-20-2005 02:32 PM
I've got to upgrade hardware... Melodyssey 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 10-07-2005 12:03 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:06 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com