Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 2018

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-05-2018, 12:56 PM
helenvee helenvee is offline
Member
 
Join Date: Nov 2012
Location: Nashville, TN
Posts: 44
Default Clips disappear when moved by hand

I'm running PT 2018.3 on a PC with Windows 10 Pro. I've been having a weird issue. If I grab a clip with the grabber tool and drag it somewhere else, could be to another track, or to another playlist of the same track, when I let go, I see a highlighted section that is the length of the clip in the new location I tried to drag it to, but the clip itself is gone. This also happens if I select a clip in spot mode and then try to get the clip to snap to its original location. Once I click "ok" on the spot mode menu, I see a highlighted section in the new location where the clip should be, but the clip itself is gone. The workaround I've found has been to select the clip, copy it, and then paste it to the new location. But this doesn't work for spot mode, and it's a more tedious workaround that requires more steps than just dragging. If I close PT and open it again, the problem usually goes away, but sometimes it comes back again after a little while. Is anyone else having this bug? Has anyone found a fix?
Reply With Quote
  #2  
Old 04-14-2018, 07:23 AM
helenvee helenvee is offline
Member
 
Join Date: Nov 2012
Location: Nashville, TN
Posts: 44
Default Re: Clips disappear when moved by hand

No one else having this issue?
Reply With Quote
  #3  
Old 04-26-2018, 11:34 AM
helenvee helenvee is offline
Member
 
Join Date: Nov 2012
Location: Nashville, TN
Posts: 44
Default Re: Clips disappear when moved by hand

I'm having this problem repeatedly. I drag a clip and it just disappears. The only workaround I've found is to repeatedly cut and paste the clip I want to move until it is in the right spot, but this is very slow and inexact. I swear I used to be able to drag clips around without them disappearing.
Reply With Quote
  #4  
Old 04-26-2018, 12:12 PM
TVPostSound's Avatar
TVPostSound TVPostSound is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 3,332
Default Re: Clips disappear when moved by hand

Have you made sure "SPOT" is turned off??
__________________
IMDB
Reply With Quote
  #5  
Old 04-26-2018, 12:39 PM
BScout BScout is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 3,139
Default Re: Clips disappear when moved by hand

"Auto Spot" turned off
__________________
Pro Tools Ult 2022.7, HDX 3, MTRX/SPQ, HD OmniS1 x 2, FireHD x 2, Dock, iPad Mac Pro 5,1 - 3.06 GHz 12 core - macOS 10.13.6RAM 64GB, SSD 4 x 4TB, GPU GTX 980 4GB
Reply With Quote
  #6  
Old 05-04-2018, 10:53 AM
helenvee helenvee is offline
Member
 
Join Date: Nov 2012
Location: Nashville, TN
Posts: 44
Default Re: Clips disappear when moved by hand

Neither spot mode nor auto spot are turned on. It happens very sporadically. I can be moving around clips by hand, and move 10 clips successfully, and then suddenly it just stops working.

Today the scenario is this: I have some tambo hits, and I'm alt-dragging them (copying the clip and dragging it to the desired location) to match the snare. I've been going along fine, I've alt-dragged the clip 7 times, and then suddenly, I go to alt-drag it to the next location, and it disappears. The original is still there, but the new one disappears.

This also happens with just normal dragging, not necessarily alt-dragging. Really seems like a bug, I can't find any pattern to the behavior.
Reply With Quote
  #7  
Old 05-04-2018, 11:13 AM
BScout BScout is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 3,139
Default Re: Clips disappear when moved by hand

Are you sure this isn’t a problem with your mouse/pointing device?
__________________
Pro Tools Ult 2022.7, HDX 3, MTRX/SPQ, HD OmniS1 x 2, FireHD x 2, Dock, iPad Mac Pro 5,1 - 3.06 GHz 12 core - macOS 10.13.6RAM 64GB, SSD 4 x 4TB, GPU GTX 980 4GB
Reply With Quote
  #8  
Old 06-08-2018, 08:10 AM
helenvee helenvee is offline
Member
 
Join Date: Nov 2012
Location: Nashville, TN
Posts: 44
Default Re: Clips disappear when moved by hand

I've used multiple pointing devices, the problem is still there. I am not in spot mode. Is anyone else having this issue? I still haven't found the pattern, or why it happens sometimes and doesn't happen other times.

Here's some experimenting I've done:

I've got two tracks grouped together. I'm trying to move a pair of clips to the left one bar.
I grab them and drag them over, they disappear.
I grab the clips to the left, the move correctly.
I grab the clips to the right, the top one moves correctly and the bottom one disappears.
I grab clips on a completely different track, they move correctly.
Then after about 20 tries, the original pair of clips DOES move correctly without disappearing. what the??? what's the pattern here?
Reply With Quote
  #9  
Old 05-28-2021, 07:37 PM
hansbizarre hansbizarre is offline
Member
 
Join Date: May 2021
Location: Australia
Posts: 1
Default Re: Clips disappear when moved by hand

I have this same problem, in two different forms:

1) I drag a clip to a new position on the track, but when I let go, the clip remains where it was. Happens sporadically - like one in every ten drags.
2) I do the same thing except when I let go the clip disappears and I have to hit undo to get it back.

It's really annoying. Does anyone know what could be causing this?
Reply With Quote
  #10  
Old 05-31-2021, 07:28 AM
StefB's Avatar
StefB StefB is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Cape Town South Africa
Posts: 493
Default Re: Clips disappear when moved by hand

Same issue here when I move clips while playing. 100% repeatable.
Drag it along timeline or move to another track and it disappears.
__________________
Mac 16 Core 7,1 -Os 10.15.7 - 96 gb Ram - Pro Tools 2022.6 Ultimate in 5 suites - MTRX Studio -S6 26-5-D - Sync HD - Video Satelite (Symphony 2022.5, AJA Kona 3g) Pro Protools 2022.6 Vanilla in 21 x Recording and Edit suites. Mac 6,1 Mac Mini, Mac Mini M1, Mac Studio Pro, Mac Studio Max
Mediacomposer 2021.12 on AJA Kona 3g / XT I/O x 3 suites. Multiple Avid S1, S3 & Docks
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
audio clips disappear sound_bites Windows 3 09-16-2016 07:44 AM
Save session, close session, open session next day...clips have moved. ptr22 Pro Tools 12 8 02-18-2016 06:34 AM
Problem with Moving Multiple Clips in Timeline - Some Disappear WolfScream Pro Tools 11 6 04-07-2015 07:44 AM
BUG: All Clips in Edit Window Disappear! conleec Pro Tools 10 3 01-17-2012 10:13 AM
Why do G4's and Type 1 errors go hand in hand? NinjaBob Pro Tools TDM Systems (Mac) 7 07-03-2002 06:47 PM


All times are GMT -7. The time now is 01:46 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com