Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-13-2013, 10:36 AM
Old School Audio Guy Old School Audio Guy is offline
Member
 
Join Date: Dec 2012
Location: USA
Posts: 127
Default Using PT10 native without the native card

HI
I already have my Lynx AES cards and interfaces and would like to get more I/O up to 64 which is what you can get with the Lynx in most other programs that use ASIO can you do this with PT10 HD because you can only have 32 I/O in PT 10 Native Or do I need to get the Native card?
Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 02-13-2013, 10:45 AM
nst7 nst7 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Cincinnati OH
Posts: 9,864
Default Re: Using PT10 native without the native card

You would need both the HD Native card and an HD interface (or 3rd party interface that hooks up via Digilink, such as the Lynx Aurora or Apogee Symphony IO).

The card by itself won't do anything. You would also need the HD 10 license on your Ilok, not just regular PT and Complete Toolkit. The HD software license comes with the HD Native system.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-13-2013, 02:34 PM
Old School Audio Guy Old School Audio Guy is offline
Member
 
Join Date: Dec 2012
Location: USA
Posts: 127
Default Re: Using PT10 native without the native card

OK Thanks that answers my question with the HD native card is it still using ASIO?
Reply With Quote
  #4  
Old 02-13-2013, 08:06 PM
nst7 nst7 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Cincinnati OH
Posts: 9,864
Default Re: Using PT10 native without the native card

I'm not sure what you're asking here.
Reply With Quote
  #5  
Old 02-13-2013, 10:28 PM
guitardom guitardom is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: New Mexico
Posts: 6,810
Default Re: Using PT10 native without the native card

Quote:
Originally Posted by Old School Audio Guy View Post
OK Thanks that answers my question with the HD native card is it still using ASIO?
No, it's their own drivers.
__________________

pro-tools-pc.com


TRASHER Pro Tools Utility(updated 4-11-2024)

HD Native, Avid 16x16, Eleven Rack, Focusrite Clarett 8preX, UA Quad Apollo TB.

Intel I9 14900k
Win 10
Reply With Quote
  #6  
Old 02-14-2013, 09:17 AM
Old School Audio Guy Old School Audio Guy is offline
Member
 
Join Date: Dec 2012
Location: USA
Posts: 127
Default Re: Using PT10 native without the native card

Quote:
Originally Posted by guitardom View Post
No, it's their own drivers.
Thanks that is what I wanted to know do you know if programs that use ASIO can see the Avid Native card? but will use the Avid drivers. I use Sequoia for Mastering and it also uses VST Plugs so I wanted to use the same machine for both so I am researching if Sequoia will see the Native card and the PT Drivers.
Reply With Quote
  #7  
Old 02-14-2013, 11:11 AM
nst7 nst7 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Cincinnati OH
Posts: 9,864
Default Re: Using PT10 native without the native card

Yes, you can use the HD Native as the interface/soundcard with Sequoia and other programs like Cubase or any ASIO compatible software.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Does HD native or native native disable plugins when monitoring inputs? BasketCase Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 7 05-20-2013 08:48 AM
Two PT10 HD Issues on HD Native Card. TimNielsen macOS 38 11-06-2012 04:24 AM
From PT8 HD1 to PT10 native quefijo macOS 8 07-06-2012 09:28 PM
HD Native card wont update firmware on PT10 after several atempts NicoDS macOS 15 03-05-2012 12:10 PM
SSL4000 native/ Renmaxx native/ DUY everpack native!!! cary chilton 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 03-22-2007 07:58 AM


All times are GMT -7. The time now is 12:17 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com