Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-26-2010, 11:29 AM
mj23 mj23 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: Minneapolis,MN
Posts: 16
Default HW Buffer error 6085 on PT LE 8.0.4cs2

Hello! I'm having mutiple issues on my system which I thought was excellent when I put had it made a couple years ago. PT 8.0.4cs2 freezes when loading at "Initializing Globals". I'm able to get past that by shutting down my Digi 003, then shutting down PT and then restarting Digi 003 and restarting PT 8. Then during sessions, I have been getting errors 9094 - increase HW buffer in playback engine. I increase it and then get error 6085. These errors are intermittent so I'm sometimes able to get through a session and sometimes not. Here's my Sandra report:

***** Start of Report *****
--------------------------------------------------------------------------------

<<< Computer Overview >>>
--------------------------------------------------------------------------------

< Computer >
Model: System manufacturer P5Q DELUXE
Workgroup: HOME
Host Name:
User: Owner

< Processor >
Model: Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q9550 @
2.83GHz
Speed: 2.83GHz
Cores per Processor: 4 Unit(s)
Threads per Core: 1 Unit(s)
Type: Quad-Core
Integrated Data Cache: 4x 32kB, Synchronous, Write-Thru, 8-way, 64
byte line size
L2 On-board Cache: 2x 6MB, ECC, Synchronous, ATC, 24-way, 64
byte line size, 2 threads sharing

< Computer >
Mainboard: Asus P5Q DELUXE
BIOS: AMI 1702 12/11/2008
Bus(es): ISA X-Bus PCI PCIe IMB USB FireWire/1394 i2c/
SMBus
Multi-Processor (MP) Support: No
Multi-Processor Advanced PIC (:Yes
Total Memory: 3GB DIMM DDR2

< Chipset >
Model: ASUS P45/P43/G45/G43 DRAM Controller
Front Side Bus Speed: 4x 333MHz (1.33GHz)
Total Memory: 4GB DIMM DDR2
Channels: 2
Memory Bus Speed: 2x 533MHz (1GHz)

< Memory Module(s) >
Memory Module: Kingston 9905316-106A01LF 1GB DIMM DDR2 PC2-
8900U DDR2-1112 (5-7-7-25 4-32-8-4)
Memory Module: Kingston 9905316-106A01LF 1GB DIMM DDR2 PC2-
8900U DDR2-1112 (5-7-7-25 4-32-8-4)
Memory Module: Kingston 9905316-106A01LF 1GB DIMM DDR2 PC2-
8900U DDR2-1112 (5-7-7-25 4-32-8-4)
Memory Module: Kingston 9905316-106A01LF 1GB DIMM DDR2 PC2-
8900U DDR2-1112 (5-7-7-25 4-32-8-4)

< Video System >
Video Adapter: NVIDIA GeForce 9500 GT (32 SP 1.5GHz, 512MB
DDR3 2x1GHz, PCIe 2.00 x16)

< Graphics Processor >
OpenCL Processor: NVIDIA GeForce 9500 GT (32SP 4C 1.5GHz,
512MB DDR3 2x1GHz)
CUDA Processor: NVIDIA GeForce 9500 GT (32SP 4C 1.5GHz,
512MB DDR3 2x1GHz)

< Storage Devices >
WDC WD1500HLFS-01G6U0 (150GB, :140GB (C:)
Seagate ST3750330AS (750.2GB, :699GB (D:)
PIONEER DVD-RW DVR-216D (SATA:N/A (E:)

< Logical Storage Devices >
Hard Disk (C:): 140GB (NTFS) @ WDC WD1500HLFS-01G6U0 (150GB,
SATA300, 3.5", 10000rpm, NCQ, 16MB Cache)
Audio Drive (D:): 699GB (NTFS) @ Seagate ST3750330AS (750.2GB,
SATA300, 3.5", 7200rpm, NCQ)
Optical Drive (E:): N/A @ PIONEER DVD-RW DVR-216D (SATA150, DVD+-
RW, CD-RW, 64kB Cache)
3.5" 1.44MB (A:): N/A

< Peripherals >
LPC Hub Controller 1: ASUS LPC Interface Controller
LPC Legacy Controller 1: T0 A5-13
Disk Controller: ASUS 4 port SATA IDE Controller
Disk Controller: ASUS 2 port SATA IDE Controller
Disk Controller: ASUS 6121 RAID Controller
USB Controller 1: ASUS USB UHCI Controller #4
USB Controller 2: ASUS USB UHCI Controller #5
USB Controller 3: ASUS USB UHCI Controller #6
USB Controller 4: ASUS USB EHCI Controller #2
USB Controller 5: ASUS USB UHCI Controller #1
USB Controller 6: ASUS USB UHCI Controller #2
USB Controller 7: ASUS USB UHCI Controller #3
USB Controller 8: ASUS USB EHCI Controller #1
FireWire/1394 Controller 1: Avlab Technology XIO2200(A) IEEE-1394a-2000
Controller (PHY/Link)
SMBus/i2c Controller 1: Intel 801xx/63xx SMBus

< Network Services >

< Power Management >
Mains (AC) Line Status: On-Line

< Operating System >
Windows System: Microsoft Windows XP Professional 5.01.2600
(Service Pack 3)
Platform Compliance: x86

--------------------------------------------------------------------------------
***** End of Report *****

Please let me know if you can help. Thanks!
Reply With Quote
  #2  
Old 01-25-2011, 08:37 PM
mj23 mj23 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: Minneapolis,MN
Posts: 16
Default Re: HW Buffer error 6085 on PT LE 8.0.4cs2

Hey Mike - This is Mike!

Since nobody took an interest in helping on this, I thought I'd post what I've done so far, which resulted in things working well for now.
My buffer error turned into PT8 not loading past "initializing globals" or to "DAE...".

Too many steps to remember but I think what worked was to update the plug-ins. I also uninstalled plug-ins that I never use.
At one point I went into the system devices area and updated the protools driver. That got it working but as soon as I went to restart Windows, it wouldn't shut down or boot with the 003 turned on. I then reinstalled pt8.04cs2 and it worked fine and Windows would shut down and boot with the 003 powered up.
I had previously done all the optimizations and tweaks suggested, though disabling speed stepping is a problem for my system, so I had to set that back to enabled.
I think the plug-ins were the issue. Don't know for sure which or why - maybe just needed to be updated. If I run into any issues in the future, I'll start with emptying the plug-ins folder and reintroducing them until I find the culprit, or just settling with my favorites only.
For now, things are running well and seem stable. Just in time for FAWM www.fawm.org (February Album Writing Month).
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Buffer Underflow 6085 error (yes, another one) dezwits 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 12 10-29-2012 06:55 PM
-6085 buffer error themick7 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 04-11-2008 04:18 PM
Buffer overrun error -6085 paul_g 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 17 11-25-2007 04:27 PM
error -6085 buffer underflow djlang59 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 05-02-2007 01:26 AM
need help! error 6085 - buffer underflow? timbologic 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 08-30-2005 10:47 AM


All times are GMT -7. The time now is 09:34 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com