Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-28-2008, 09:23 AM
David Schober David Schober is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Brentwood, TN, USA
Posts: 220
Default Sudden quit during DSP reallocation

I've been mixing for months....no problems. Then last night when moving a plugin and then again later when changing an output routing, PT does a sudden quit. No freeze...it's just gone.

Tried the ususal trashing prefs, etc. Did a clean uninstall, reinstall, now upgraded to cs6. Disconnected, reconnected the cables...nada

Still same thing. Anything I do that requires DSP to be reallocated does this. I can see the reallocation begin, and before it gets half done, then the crash.

Any ideas? I'm dead in the water and am against a mastering session Tuesday.

Mac 10.4.10
G5 Dual 2.5
2.5 RAM
PT 7.3.1 cs6
Digi Chassis
I Core, 2 Accel, 1 HD Process
Reply With Quote
  #2  
Old 06-28-2008, 10:42 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 24,984
Default Re: Sudden quit during DSP reallocation

It sounds like a plugin issue...
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #3  
Old 06-28-2008, 10:59 AM
Ale Ale is offline
Member
 
Join Date: May 2001
Location: Germany
Posts: 660
Default Re: Sudden quit during DSP reallocation

Hi
I had this issue on my other hd2.
This system is unforunately not always uptodate
Sudden quits without warning. Protools is just gone

After I updated ALL my plugs to the most recent version this problem was gone since today.
I also removed some plugs (free ones) I do not use anymore.

Just check your plugs
__________________
2 PT HD Ultimate 2023.12 6/12-Core Westmere/ 48/96 GB / OS 10.14.6 / 96 I/O / 192 I/O / Omni / BM Intensity Pro (Driver 11.4.1)
1x PT 2023.12 Rosetta / MacMini M1 / 16 GB / monterey / SSL2+
Reply With Quote
  #4  
Old 06-29-2008, 09:31 AM
David Schober David Schober is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Brentwood, TN, USA
Posts: 220
Default Re: Sudden quit during DSP reallocation

Thanks for the help guys. I did need a Wave shell update, so I did that. Also pulled some plugs I rarely use. One thing I was trying to see when the reallocation happened was if a certain plug was there just before PT quit. For one thing, it goes by fast, but it didn't seem to correspond to anything that made sense.

As for updating plugs, I remember a plugin update Digi used to have. These days, where can you find out if you're up to date...without opening every plug you have?

In any case, I'm back up and running. After the Waves update I was still getting crashes, but I faked it out by inactivating my fx returns (usually a DSP hog, especially Echo Farm) and then ran some RTAS plugs on the master, then one by one (saving in between) activated the Fx channels.

The problem isn't solved, but at least I can make my next two mastering dates before I head off to the Sierras for a needed vacation!

Thanks again
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
DSP reallocation shuffle KingTor Post - Surround - Video 4 03-09-2010 06:00 PM
Reallocation Rasan 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 05-19-2006 03:25 PM
Sudden quit when adding MIDI track shadowbox Pro Tools TDM Systems (Mac) 7 10-31-2003 08:48 PM
LE 5.2.1 Sudden Freeze when Quit DooDooDoo 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 07-03-2003 05:48 AM
Protools 6.01 Sudden Quit/Crash.... The Chinese Pro Tools TDM Systems (Mac) 16 04-28-2003 04:55 PM


All times are GMT -7. The time now is 01:22 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com