Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-07-2006, 07:23 PM
chahende chahende is offline
Member
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 89
Default Mbox Factory ilok with thrid party plugins?

I bought the mbox2 factory mostly because it came with an ilok. I thought I would be able to use this ilok for not only the very generous package that mbox2 factory comes with(please hear the sarcasm), but also would like to get some trial versions from mcdsp and others running.

The ilok works fine for the factory plugs, and I am trying to get ilok to recognize it, but when I click manage on their page, it says no registered ilok. I try to identify and sychronize, but no luck. Do I need a separate ilok with nothing on it? Please help.

I am running an intel core 2 duo with 2 gig of ram in a sony laptop. Got 75 verbs at 256, slightly lower on 128. This thing rocks, but still think I will send it back for a mac if they release their core 2 duos in the macbooks or macbookpros anytime soon.
Reply With Quote
  #2  
Old 10-07-2006, 07:27 PM
spkguitar's Avatar
spkguitar spkguitar is offline
Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Pittsburgh
Posts: 18,161
Default Re: Mbox Factory ilok with thrid party plugins?

Have you installed the ilok software? Have you synchronixed the ilok? Have you followed the steps in the Quick Start Guide

The ilok is a very simple piece of hardware/software to use...
__________________
My Website: Pro Tools "Newbie" Help

Studio rig: Gigabyte GA-EX58-UD3R, Intel i7 920, 6GB Patriot DDR3, NVidia 8600GS, LG GGW-H20L BD-RE, Sony CRX195E1 CD-RW, 2x WD Caviar black 640GB (os swap), 1x WD caviar 320GB (sessions), 1x Maxtor 120GB (sessions), 1x Seagate 1TB (samples/loops), Profire2626, Command8, PT12 on OSX

Mobile Rig: 2015 MacBook Pro Retina, Apollo Twin, PT12
Reply With Quote
  #3  
Old 10-07-2006, 07:34 PM
Avid's Avatar
Avid Avid is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 1998
Location: Worldwide
Posts: 9,600
Default Re: Mbox Factory ilok with thrid party plugins?

Instructions on setting up an iLok account are on the "iLok Authorization Info" quick link on the right side of the support section. You need to create an account on iLok.com if you have not already done so.

Once you have done that, different manufacturers have different methods. McDSP deposits licenses to your iLok account:
www.mcdsp.com/demo/


As does Digidesign now, as detailed on the previously mentioned iLok Info page:
iLok & iLok.com Information & Assistance

And as mentioned there, the iLok will hold over 100 different iLok licenses, which can be from different manufacurers on any single iLok.
__________________
Administrator
Avid Pro Audio Community
Reply With Quote
  #4  
Old 10-07-2006, 07:35 PM
Avid's Avatar
Avid Avid is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 1998
Location: Worldwide
Posts: 9,600
Default Re: Mbox Factory ilok with thrid party plugins?

man, that spkguitar dude is smokin' fast.
__________________
Administrator
Avid Pro Audio Community
Reply With Quote
  #5  
Old 10-07-2006, 07:37 PM
chahende chahende is offline
Member
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 89
Default Re: Mbox Factory ilok with thrid party plugins?

yes I agree that it should be that simple, but it hasn't been for me. thats why I ask if it is because the ilok I have that came with the factory plugs. I followed all of the steps in your quick start link already, but when I get to sychronize or identify, it goes to a screen that says one moment please, and then nothing. Ive tried it many times going with identify or sychronize and I get the same thing. I guess it isnt recognizing my ilok? I hope this is not a user error problem, but if I can get it rolling then I will take the hit to my ego.

Thanks for the response.
Reply With Quote
  #6  
Old 10-07-2006, 07:44 PM
Avid's Avatar
Avid Avid is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 1998
Location: Worldwide
Posts: 9,600
Default Re: Mbox Factory ilok with thrid party plugins?

It could be trying to download and install the iLok.com drivers.
Try going to the Help->Downloads section at www.iLok.com

and downloading and installing the drivers.

If that does not help, try using a different web browser, even a different computer might help.

When it works, it's easy, when it doesn't, it's not always user error, it could just as easily be internet/computer voodoo.
__________________
Administrator
Avid Pro Audio Community
Reply With Quote
  #7  
Old 10-07-2006, 09:17 PM
chahende chahende is offline
Member
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 89
Default Re: Mbox Factory ilok with thrid party plugins?

yeah spkguitar is all over it, but I dont think this is user error. I installed and I sychronized on 2 other computers and although I did get farther from just one moment please, it still said that I do not have an ilok in. So I try it again with protools, intentionally left it out to see if I can use the factory plugs. it of course noticed it wasnt in, and when I did connect it, the plugs work. Funny that the ilok is working with protools, but not with the ilok site.

The only other thing I can think of is that maybe I need to register the factory plugs and my new mbox2 with digi?
Reply With Quote
  #8  
Old 10-07-2006, 09:34 PM
sunburst79 sunburst79 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Cleveland, Ohio USA
Posts: 12,763
Default Re: Mbox Factory ilok with thrid party plugins?

I ran into a problem with a iLok driver a couple of weeks ago, In my case it wasn't a matter of installing the updated iLok driver. I had intalled the updated iLok driver as required.

What was need was to completely UNISTALL the iLock Driver and then reinstall it, Rebooting in between wouldn't hurt either.

Might be worth a try.
__________________
Scott

Formerly Hobo Wan Kenobi

Core 2 Specs Page

ASUS P6T6 Revolution | i7 930 | 12GB OCZ DDR3 1600 7-7-7-20 | PTLE 10 | CPTK | 003 | Presonus D8 | 11Rack | Alesis AI3 | Presonus HP60 | Mercury + Studio Classics | Sound Toys | MasseyPack | Axiom61 | MAudio Keystation Pro 88
Reply With Quote
  #9  
Old 10-07-2006, 09:47 PM
chahende chahende is offline
Member
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 89
Default Re: Mbox Factory ilok with thrid party plugins?

tried it many times, but thanks for the response. I guess I can try it one more time. this is BS. damn crackers out there!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mbox 2 doen't works in ASIO Mode in Windows 7 x64 with thrid Party Software Nenugr FireWire & USB Audio Interfaces (Win) 3 08-21-2013 10:14 AM
Listen a thrid party audio through the Digidesign 192 I/O? hart07 Pro Tools TDM Systems (Mac) 5 09-12-2012 01:46 PM
loading Thrid Party Plug ins in Pro Tools M-Powered v 7.1.1. isaac12002cn Pro Tools M-Powered (Win) 11 03-16-2007 11:53 AM
Factory Plugins and iLok Problem guyww 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 04-04-2005 08:56 AM
Thrid Party Hardware vvh Digidesign Hardware & Software 6 05-11-2001 06:11 AM


All times are GMT -7. The time now is 08:47 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com