Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-10-2004, 11:50 AM
Blind Ruckus Blind Ruckus is offline
Member
 
Join Date: Sep 2001
Location: New York
Posts: 3
Default 002 Rack Turning off and On

I have a G5, Dual 1.8, 1 gig of ram, PT 6.4
I got the 002 Rack in January, recently its been makeing these click sounds, then the LED that shows that it is connected to the FW port turns off, then about 3 min later, it makes 3 little clicks and turns on, then of and on. It doesnt matter if I have PT up and running or not, just does it. If I try to open PT it will say "cannot find hardware" if I have Pt open and it makes those clicks then turns off it will say "device removal" or something along those lines. This is very irritating. I have so far tried,
1. Updateing Core Audio to 6.5.1
2. Replaceing the FW cable
3. Removing a Lacie FW drive that was Daisy Chained to the 002 Rack and putting it on its own port
4. Starting up the Rack then the g5
5. starting up the g5 then the rack
6. removing all other FW devices
7. Re-Setting Permissions on the Mac
8. Connecting the Rack to every FW prot I have

I dont know what else to do...
Also, about a month ago, I got a ATTO UL3D PCIx SCSI card for an external 160 Gig Medea RAID Array
installed all the drives, I am just mentioning that just incase that might have something to do with it. If you know of anything, please let me know. I am about to send this back to Dig for a new 002 Rack..and I am in the middle of 3 projects!!!!!!!!!! DO'H!!!!!!!!!!

feel free to email me
[email protected]

thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 09-10-2004, 12:07 PM
GregV GregV is offline
Member
 
Join Date: Aug 2004
Location: Tokyo, Japan
Posts: 405
Default Re: 002 Rack Turning off and On

A friend of mind, who also visits this forum and will hopefully chime in, has had a similar problem with his 002.
Apparently, 002's and 002 Racks of a certain age have a faulty "wiring harness", or something like that, that causes the unit to momentarily (and sporadically) lose power.
From what I've overheard the aforementioned friend saying, it seems to be a problem that Digi acknowledges, and will fix for free.
Might be worth looking into.
Reply With Quote
  #3  
Old 09-10-2004, 12:39 PM
Lanois WannaB Lanois WannaB is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: IL
Posts: 105
Default Re: 002 Rack Turning off and On

From the way you describe the problem, it sounds like a wiring issue. Given that it happens whether you are running Pro Tools or not and that it usually happens about 3 or so minutes after power up. Sounds like after 3 or so minutes the unit has warmed up enough to make a faulty connection worse. This is just an educated guess.......I could be way off.
__________________
www.ionagroup.com
2.8 Ghz iMac i7
16G RAM
OS X 10.6.5
Pro Tools 9 002R
Reply With Quote
  #4  
Old 09-10-2004, 12:57 PM
Blind Ruckus Blind Ruckus is offline
Member
 
Join Date: Sep 2001
Location: New York
Posts: 3
Default Re: 002 Rack Turning off and On

I am also thinking it a wireing issue. and that its a faulty 002..being a PT user since '97 and NEVER having a problem with them, I am ready to not get mad at Digi, as long as they replace it in a speedy and timely manner.
Reply With Quote
  #5  
Old 09-10-2004, 01:31 PM
GregV GregV is offline
Member
 
Join Date: Aug 2004
Location: Tokyo, Japan
Posts: 405
Default Re: 002 Rack Turning off and On

Until you achieve the correct level of satisfaction from Digi... you could try opening the unit up and re-seating all of the wiring harness connections.
It certainly can't HURT.
Reply With Quote
  #6  
Old 09-10-2004, 01:33 PM
Blind Ruckus Blind Ruckus is offline
Member
 
Join Date: Sep 2001
Location: New York
Posts: 3
Default Re: 002 Rack Turning off and On

Thats true,
I just got off the phone with Digi, and they said that I might need to send it in, to get repaired. They said, that..you guessed it...there is prob a faulty wireing issue inside. Does anyone know how long this sending and getting it back process will take??? I am in the MIDDLE of 3 projects on time constraints...this is the obsoulute worst timing..but when is it ever the best timing? haha
Reply With Quote
  #7  
Old 09-10-2004, 02:19 PM
alance alance is offline
Member
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 160
Default Re: 002 Rack Turning off and On

Digi sent me my wiring harness in next day mail and it's an easy install. Try re-seating it first, probably will work.
Reply With Quote
  #8  
Old 09-13-2004, 01:45 PM
minglah minglah is offline
Member
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 3
Default Re: 002 Rack Turning off and On

Quote:
Digi sent me my wiring harness in next day mail and it's an easy install. Try re-seating it first, probably will work.
Hi alance,

I'm about to have Digi send me the wiring harness, but before I do I wanted to ask you if it came with any instructions at all....or is it pretty self-evident once you pop the hood on the 002r? And lastly, where would I find the wiring harness in the 002r so I can try re-seating it first? Sorry for my naivity here, but I want to make sure I know exactly what I'm doing before I go into surgery.

Thanks in advance for your help.
--Minglah
Reply With Quote
  #9  
Old 09-13-2004, 02:53 PM
DJ Insomaniac DJ Insomaniac is offline
Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: Los Angeles, CA, USA
Posts: 1,282
Default Re: 002 Rack Turning off and On

Quote:

I'm about to have Digi send me the wiring harness, but before I do I wanted to ask you if it came with any instructions at all....or is it pretty self-evident once you pop the hood on the 002r? And lastly, where would I find the wiring harness in the 002r so I can try re-seating it first? Sorry for my naivity here, but I want to make sure I know exactly what I'm doing before I go into surgery.

Thanks in advance for your help.
--Minglah
The instructions are detailed with pictures. The powerharness is located (if looking from the front) right of the headphone amp. It has about 14 multi-colored wires, 7 going into each card (analog and digital). just a note, be very careful not to hit the headphone amp.
__________________
Sam Ejnes
Re-recording Mixer
samejnes.com | IMDb | Analog Jitter
Reply With Quote
  #10  
Old 09-14-2004, 07:23 PM
Blindman13 Blindman13 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2004
Location: United States
Posts: 75
Default Re: 002 Rack Turning off and On

Hey Minglah, let me know how that process went for you, Digi is sending me the same part as I type this, so I will be going through the same thing

peace
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Eleven Rack & Ground Control Pro MIDI Problem: Amp Output keeps turning off! sharchik Eleven Rack 2 10-26-2011 02:06 PM
problem when turning on 003 rack jmariogo 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 08-01-2007 11:00 AM
DIGI 003 RACK - POPS AND CLICKS WEN TURNING ON fabiomauro 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 07-05-2007 01:42 PM
turning a 002 rack off !? tomv-k 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 09-14-2006 05:30 AM
Digi 002 Rack not turning on ChiliPeppers76 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 09-19-2005 12:57 PM


All times are GMT -7. The time now is 11:00 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com