Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-29-2003, 04:40 PM
splattstudio splattstudio is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Michigan
Posts: 10
Default ASIO Driver Install Problem

THought this topic needed its own thread, it's buried in another and I don't think we are getting Digi's attention on it...

I am having a problem with installing the ASIO drivers on my system. I get an error indicating that an old version of PT is installed, which is incorrect. I have only had 5.3 installed so there should be no old registry info hanging around. Could someone at digi give us some advice, I submitted a bug on the beta but have heard nothing for several days. Need use the digi hardware with some ASIO-support software synths/samplers.
__________________
Peter A. @ Splatt
Reply With Quote
  #2  
Old 09-02-2003, 02:43 PM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,877
Default Re: ASIO Driver Install Problem

Hello,

What hardware and Pro Tools version are you running?

You will want to use ASIO driver version 5.33b2 with HD hardware
running Pro Tools version 5.33.

If you are on Mix hardware you want to install ASIO version 5.33bcs1
when using Pro Tools version 5.31.

You can download both of the ASIO drivers here:

http://www.digidesign.com/download/asio/


Mike
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #3  
Old 09-02-2003, 05:09 PM
splattstudio splattstudio is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Michigan
Posts: 10
Default Re: ASIO Driver Install Problem

Sorry I wasn't clear, I have 5.3.3 installed with HD2.
The drivers I have tried to install are the version you indicated, any further advice would be appreciated. I have a sound card and drivers installed, the install notes with the ASIO drivers didn't indicate this would be a problem.
__________________
Peter A. @ Splatt
Reply With Quote
  #4  
Old 09-02-2003, 07:54 PM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,877
Default Re: ASIO Driver Install Problem

Try removing PT from add/remove programs, restart and reinstalling 5.33.
Then go ahead and try reinstall the ASIO driver.

Also, make sure you have not installed the Wave Driver, it doesn't work with HD.
The Wave Driver would show up in Device Manager > Sound Video and Game > Digidesign Wave Driver.


Mike
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #5  
Old 10-03-2003, 02:56 PM
splattstudio splattstudio is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Michigan
Posts: 10
Default Re: ASIO Driver Install Problem

Well, big surprise I tried this a few weeks ago and it didn't work. Now I see that these ASIO beta drivers are no longer available on the website and I must buy the upgrade to 6.1 to get ASIO drivers, but will they work?
Nice Support.
__________________
Peter A. @ Splatt
Reply With Quote
  #6  
Old 10-04-2003, 07:31 PM
steve at Your Heaven steve at Your Heaven is offline
Member
 
Join Date: Sep 2001
Posts: 657
Default Re: ASIO Driver Install Problem

The ASIO drivers are linked to digidesign hardware only (you don't even need to install Protools on the computer). So you shouldn't have to buy anything. However, DD keeps most legacy software versions available, so if there's a conflict between your version of Protools and some recent ASIO driver, you can still get the old one online (there's a link to it right on the new version page, and older ones show up I think under 'Legacy accessories' or some such).
__________________
steve
Your Heaven
Reply With Quote
  #7  
Old 10-05-2003, 03:12 AM
Justin Justin is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Stavanger, Norway
Posts: 145
Default Re: ASIO Driver Install Problem

splattstudio is right, tried this myself, but ASIO didn't work until I installed the card drivers (not ASIO driver) that came with 6.1...
__________________
Justin K.
SOS Studios
www.sos.as
Reply With Quote
  #8  
Old 10-09-2003, 02:41 PM
steve at Your Heaven steve at Your Heaven is offline
Member
 
Join Date: Sep 2001
Posts: 657
Default Re: ASIO Driver Install Problem

By the way, in case you're still having troubles, I vaguely remember that there's an issue about whether you install the ASIO drivers or Protools first. The new versions do it as part of the setup.exe, but there was something you had to do on older versions.
__________________
steve
Your Heaven
Reply With Quote
  #9  
Old 11-04-2003, 12:44 PM
NeversoftAudio NeversoftAudio is offline
Member
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 3
Default Re: ASIO Driver Install Problem

I'm running a PT/TDM 6.1 on Win XP with an 888-24 I/O.

Can I use either the ASIO or Wave Driver for other programs running on my XP system, such as SoundForge, Media Player, etc...? Or do I have to have PT LE with different hardware (Mbox, etc...)?

Thanks.

Dave
Reply With Quote
  #10  
Old 11-05-2003, 12:05 AM
Rammelt Rammelt is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: Stockholm, Sweden
Posts: 344
Default Re: ASIO Driver Install Problem

Yes, you should be able to do that.
Since there is an ASIO driver and Wavedriver included on the 6.1 TDM CD.
But for me it has not worked - the Wavedriver works with Windows Media Player but not with Wavelab and the ASIO driver can't be loaded at all with neither Wavelab, Reason nor Cubase Demo.

And for the SECOND TIME when requesting support from Digidesign I get the reply that I should update to PT LE 6.1.1 along with ASIO driver 6.1.1.
HILARIOUS!!!!
The obviously don't read support requests thoroughly.


Hope it works for you,
John
__________________
******************
John Rammelt
Producer / Composer / Post
Hajp AB

old site:
Soundfactory JPR
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
003 Rack+ ASIO driver and first-time install of PTLE 8 not working levelaudio 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 18 06-15-2010 05:39 PM
DIGI ASIO DRIVER PROBLEM WITH FL 8 "Not Enough ASIO output channels available. scottthafoo 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 14 04-19-2010 01:45 PM
ASIO driver won't install seagull 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 7 07-25-2009 11:57 AM
mbox 2(Vista 32bit) asio driver install Numi 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 10-08-2008 01:31 PM
ASIO Driver won't install on Windows XP x64 Edition globex 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 08-15-2007 03:42 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:52 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com