Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-14-2012, 12:46 PM
FREEBIRD3BY3 FREEBIRD3BY3 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: ireland
Posts: 3
Red face 'bus error" in thread "main thread" at address 0x0

Hi,

New to all of this so please be patient...

Bought a second hand mac book pro, Mac OS X VERSION 10.7.4 and a secondhand mbox pro 2... with pro tools LE 8...

installed everything.. start up pro tools...front page comes up as normal.. create blank session etc.. then this warning comes up and pro tools stalls..

'BUS ERROR" IN THREAD "MAIN THREAD" AT ADDRESS 0X0

if anyone has any ideas at all i would be so appreciative.. or if you know anyone who might have an idea that would be great too...

just to add i bought this for the sole purpose of recording basic music... not great with all the technical jargon.. so if you could put advice into basic layman's terms that would be fantastic...

thank you in advance...
Reply With Quote
  #2  
Old 10-15-2012, 08:27 AM
Ben Jenssen's Avatar
Ben Jenssen Ben Jenssen is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Oslo
Posts: 5,260
Default Re: 'bus error" in thread "main thread" at address 0x0

I think you're trying to run incompatible Protools and MacOS versions.
You should put a bit of work into researching the compatibility chart on avid.com, and go thru the "General troubleshooting" thread on this section of the forum.

Not shure, but you might be able to run PT 8.05 on Mac OS 10.7.

Edit: No. PT8 and Lion is not comptbl.: http://duc.avid.com/showthread.php?t=304605
__________________
Mac mini M2 Pro 32/512. MacOS 13.6.1. PT Studio 2023.6.
Topping E30 II DAC, Dynaudio BM6, 2 x Artist Mix, SSL UC1.
Reply With Quote
  #3  
Old 10-15-2012, 12:21 PM
FREEBIRD3BY3 FREEBIRD3BY3 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: ireland
Posts: 3
Default Re: 'bus error" in thread "main thread" at address 0x0

Quote:
Originally Posted by Ben Jenssen View Post
I think you're trying to run incompatible Protools and MacOS versions.
You should put a bit of work into researching the compatibility chart on avid.com, and go thru the "General troubleshooting" thread on this section of the forum.

Not shure, but you might be able to run PT 8.05 on Mac OS 10.7.

Edit: No. PT8 and Lion is not comptbl.: http://duc.avid.com/showthread.php?t=304605
Thank you so much for taking the time to reply to me..

So lion is incompatible with the pro-tools I'm trying to use!

What do you suggest I might do about that? Can I downgrade to a lower version?

Thank you so much again.
Reply With Quote
  #4  
Old 10-15-2012, 01:49 PM
FREEBIRD3BY3 FREEBIRD3BY3 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: ireland
Posts: 3
Default Re: 'bus error" in thread "main thread" at address 0x0

Thank you so much for taking the time to reply to me..!!

So what do you think my options are? Is it possible to downgrade to a lower version? What would you do if you were me?


Thanks again for your help... Much appreciated.
Reply With Quote
  #5  
Old 10-15-2012, 02:11 PM
Ben Jenssen's Avatar
Ben Jenssen Ben Jenssen is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Oslo
Posts: 5,260
Default Re: 'bus error" in thread "main thread" at address 0x0

Quite a big thing to downgrade your OS to a lower version.
People would recommend that you buy Protools 10, but it costs.

An option that I often suggest is to make a dual boot setup like I've have had myself for many years. One disk with a taylored Protools system, and one for everything else. See my signature. Many benefits: you startup the PT system to do PT stuff and it's stable and reliable. You startup with the other system when you want to do anything else, and you can upgrade it and install stuff whithout worrying about PT taking a hit. Only downside: You have to restart to switch. I can elaborate if you want.

Bottom line is: upgrade PT or downgrade OS.
__________________
Mac mini M2 Pro 32/512. MacOS 13.6.1. PT Studio 2023.6.
Topping E30 II DAC, Dynaudio BM6, 2 x Artist Mix, SSL UC1.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mac i5 2012 "Bus Error" in thread "Main Thread", at address 0x0 tony20970 macOS 2 01-29-2014 10:45 PM
"Bus error" in thread "Main Thread", at address 0x0 unexplainedbacon Pro Tools 10 5 11-26-2012 06:12 AM
"Bus error" in thread "Main Thread" address 0x0 briantar1 macOS 1 05-28-2011 04:34 PM
"Bus error" in "Main Thread", at address 0x0 qbert1 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 04-28-2011 08:45 AM
"Segmentation Fault" in thread"Main Thread" at address 0x0 refuu 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 04-13-2011 05:18 AM


All times are GMT -7. The time now is 06:20 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com