Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-18-2010, 12:54 AM
scottgreiner scottgreiner is offline
Member
 
Join Date: Aug 1999
Posts: 885
Default ASIO/Wave Driver help

I'm new to the PC side (typically on Mac) and am having trouble with the ASIO & Wave Drivers for my HD rig. Here's what I got:

Macbook Pro running Windows XP Professional SP2
Protools HD2 Accel in Magma 4 slot chassis
Lynx Aurora 16 interface

This system runs great on my Mac Partition, but all I want to do on the Windows partition is use my converters for other apps, no Protools. I installed the Digidesign Audio Drivers 7.0 and I can select channels 1 & 2 in XP's Sound Control Panel. When I go to use Windows Media Player it gives me this generic error saying it doesn't work, and "maybe" it's in use by another application, but in the Sound Control Panel it says it's functioning fine. All I really want to do is run the Rightmark software through my converters - no Protools.

Is this driver permanently broken? I've read a lot of bad news on the DUC about it throughout it's history. Has anyone had success using their Digi converters for anything other than Protools?
Reply With Quote
  #2  
Old 08-22-2010, 01:37 AM
scottgreiner scottgreiner is offline
Member
 
Join Date: Aug 1999
Posts: 885
Default Re: ASIO/Wave Driver help

anybody?
Reply With Quote
  #3  
Old 08-26-2010, 11:23 PM
scottgreiner scottgreiner is offline
Member
 
Join Date: Aug 1999
Posts: 885
Default Re: ASIO/Wave Driver help

did I say a bad word?
Reply With Quote
  #4  
Old 08-27-2010, 06:43 AM
Third Eye Studios Third Eye Studios is online now
Member
 
Join Date: Dec 2003
Location: Albuquerque, NM USA
Posts: 1,937
Default Re: ASIO/Wave Driver help

The only other application I use digi drivers for is CD Architect, and I use Rail's MME helper to do that. Have you tried using MME helper?
Reply With Quote
  #5  
Old 08-28-2010, 10:38 PM
scottgreiner scottgreiner is offline
Member
 
Join Date: Aug 1999
Posts: 885
Default Re: ASIO/Wave Driver help

I did. I've added all the applications to the list, but it still gives me errors.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Wave or ASIO driver clausiii 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 04-25-2004 07:47 AM
asio or wave driver? majakic 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 10-20-2003 11:57 AM
Some wave driver / asio weirdness. adam kempa 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 06-16-2003 10:21 AM
ASIO or Wave Driver Jerry K. 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 06-09-2003 07:15 AM
Asio and Wave Driver git1song 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 11-22-2002 09:55 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:53 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com