Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac)

 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 02-03-2024, 07:37 AM
Ru_C Ru_C is offline
Member
 
Join Date: Oct 2004
Location: London + Bedford, UK
Posts: 1,011
Default Pro Tools not releasing Native I/O driver to other apps after quitting.

Ok, so with my home setup (in sig below) I'm regularly moving between Pro Tools Ultimate, Logic, & Davinci Resolve Studio at the moment.

For a while it was all good. Pro Tools would work as expected, & when I quit, the 'Pro Tools : HD Native Thunderbolt' option would be there for the system sound menu, for other apps. In fact if they had used them before, they would just automatically switch back seamlessly on quitting Pro Tools.

However a few days ago, this just stopped working.

Now evey time I quit Pro Tools Ultimate, the option for 'Pro Tools : HD Native Thunderbolt' in the Mac sound menu just isn't there at all.

A quick look in the Macs 'Activity Monitor' app, & a Force-Quit of the 'Avid Audio Server', releases the hardware, & now it shows up in the sound menu again, & I can manually re-connect.

Any Idea why it was working fine, & now isn't? Anything I can do to fix it?

Cheers
__________________
A Rig: (Studio) I7-7700k Hackintosh - OSX 10.15.7, PT Ultimate2023.6 Native PCI-e Card, AVID I/O16 Analog i/o x2, 40 fader D-Command ES

B Rig: (Home/Office). M1 Mac Studio - 64gb ram - OSX 12.7.1, PT Ultimate2023.6, HD Native Thunderbolt, Omni, Avid Artist Control

http://www.lostboysstudio.com
Reply With Quote
 

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Does the Pro Tools HD 11.3.1 driver work with HD Native PCIe and Logic? mixpositive Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 2 01-14-2023 07:57 PM
Pro Tools Keeps Quitting macfreak86 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 7 01-12-2009 05:49 AM
Audio Drivers not releasing after quitting Jobewan Pro Tools M-Powered (Win) 2 10-03-2006 02:45 PM
Pro Tools keeps quitting MLK 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 09-01-2004 06:06 PM
Im releasing a Pro Tools cd!!! Chompers 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 10 11-10-2002 02:23 AM


All times are GMT -7. The time now is 04:11 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com