Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > General Discussion & Off Topic > General Discussion

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-20-2018, 11:39 AM
asatluvr asatluvr is offline
Member
 
Join Date: Aug 2017
Location: austin usa
Posts: 19
Default midi chords don't record

pro tools 12....win 10 64...asus quad core...16gig..nvidia 750...

When I record a keyboard part (piano, organ )...it all goes well until the last chord,,,for some reason the last chord won't record..I hold down the keys and it shows the recording process is happening,,I'll hold it down long after the end...nothing. The whole tune records fine until the last chord...frustrating...using an Emu controller; but it did the same thing with a different keyboard...usually use xpand...any ideas would be appreciated.
Reply With Quote
  #2  
Old 04-20-2018, 11:54 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Sopranos State (NJ)
Posts: 18,695
Default Re: midi chords don't record

Quote:
Originally Posted by asatluvr View Post
pro tools 12....win 10 64...asus quad core...16gig..nvidia 750...

When I record a keyboard part (piano, organ )...it all goes well until the last chord,,,for some reason the last chord won't record..I hold down the keys and it shows the recording process is happening,,I'll hold it down long after the end...nothing. The whole tune records fine until the last chord...frustrating...using an Emu controller; but it did the same thing with a different keyboard...usually use xpand...any ideas would be appreciated.
Try letting go before recording ends. When you do what you do PT won't know the length of note(s) that are playing.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Midi display chords PAA Pro Tools 10 3 03-03-2013 02:10 PM
Is this doable? MIDI / CHORDS luism Pro Tools 10 2 02-20-2013 05:00 AM
Drag and drop Midi Chords from VI? JazzyJ 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 12-27-2011 08:44 PM
Drag and drop midi chords from VI? JazzyJ macOS 3 12-27-2011 05:55 PM
Drag and drop midi chords from VI? JazzyJ 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 12-27-2011 04:20 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:04 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com