Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools M-Powered (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-07-2009, 01:32 PM
robby2161 robby2161 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2007
Location: Wilton, CT
Posts: 4
Default Pro Tools MP 8 with M-Audio Fast Track Ultra 8R?

Just wondering if the new Fast Track Ultra 8R is compatible and works with Pro Tools M-Powered 8. I'm currently running M-Powered 7.4 with a FireWire 410. Also, will this new setup work on a Macbook (2GHZ Core 2 Duo, 2 GB RAM) with Leopard 10.5.4?
Reply With Quote
  #2  
Old 01-07-2009, 10:12 PM
LesPaul666 LesPaul666 is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Belleville, NJ, USA
Posts: 110
Default Re: Pro Tools MP 8 with M-Audio Fast Track Ultra 8R?

It's certainly supported(PT M-Powered, 7.4 cs3 or higher as well as Pro Tools 8).

I found the following issues in the support section with the Fast Track Ultra series and Pro Tools:


Known Issue: Playback Stops With -6101 Error in Higher Sampling Rates With a Buffer Size of 128
Workaround:
  • Change buffer setting to 256 or higher.

Known issue: Audio Playback is Muted When a Click Track is Present With No Audio
Workaround:
  • Open the Fast Track Ultra control panel
  • Slightly turn up the monitor faders for an unused analog input pair on the associated monitor tab

This should release the "mute" bug and allow normal use of the Fast Track Ultra with Pro Tools M-Powered.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Multiple M-Audio Fast Track Ultra 8R in Pro Tools 10 miki725 macOS 1 11-21-2013 09:00 PM
Pro Tools 10 Audio Interface Setup- Fast Track Ultra kwj3532 Pro Tools 10 5 02-21-2013 11:55 AM
Pro Tools SE Cant configure 8 separate tracks with M-Audio Fast track Ultra 8R harleycummins Pro Tools M-Powered (Win) 2 02-21-2012 10:41 AM
Pro Tools LE and M-audio Fast track Ultra howbotnik 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 11-16-2011 02:56 PM
Pro Tools M powered freezes repeatedly with M audio fast track Ultra sagarsarkar Pro Tools M-Powered (Win) 0 01-03-2011 01:34 PM


All times are GMT -7. The time now is 03:14 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com