Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Other Products > MIDI

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-16-2010, 04:47 PM
martincoltrane martincoltrane is offline
Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 2
Default How to set up the sonic cell with pro tools and Mbox2?

Hi Everybody,

My midi config has been driving me mad for nearly three weeks, here is the situation:

I have a sonic cell, a dell laptop with windows 7 64 bits, A digidesign Mbox2. Latest drivers (1.00 for win 7 64), firmware (1.20) and sonic cell editor (1.20) and Pro tools 8 LE installed.

My goal is to import midi files in order to apply them the sounds from the Sonic Cell. I'm not trying, for the moment to record midi track with a keyboard.

First I am confused regarding the hardware config: After having watched a video about "using the SC with pro tools" on Youtube, I first tried to connect the SC through USB with the lines out connected to the inputs of the Mbox as shown in the video. When I select the SC Editor plugin in an instrument track, I can't get no midi signal from the midi tracks read from pro tools to my SC (although the VU of my Midi is moving up and down). However, When I click the "prev" button from the sonic cell editor, I get some sound...

So I tried to connect the sonic cell as described under the documentation provided with sonic cell editor 1.20. I keep USB connection of the SC, I plug MIDI in and out of the SC to the MIDI out and in of a separately bought MIDI interface (Cakewalk UMG-2), and then I connect the out of the SC to the inputs of the Mbox2, same problem than upper... No midi signal to the SC when the midi tracks are being read and when I select the SC Editor plugin under an instrument track (although the VU of my Midi is moving up and down)...

I also tried other combinations (midi connection directly to the mbox2), but without success...

I underline that when I choose another instrument under the instrument track, I get some sound, but not from the SC... I also mention I checked the "midi through" option both in PT and in the SC System.

Since I started being very upset with this situation, I decided to consider the problem another way, by using Sibelius and Protools in rewire via the sibelius plugin in protools. Since the Sonic Cell is listed as an execution peripheral under sibelius, I believe I can import the sounds from the Sonic cell this way, can I??

So my question is: HELP please!! I'd just like to import my sounds from the sonic cell the simpliest way. Did I do anything wrong?

Thx,

A frenchy newbie
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sonic Solutions to Pro Tools starkey Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 12-23-2010 10:20 PM
roland sonic cell and pro tools 7.3 1050jimbob 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 05-19-2010 02:49 PM
Problems hearing my sonic cell in Pro Tools 1050jimbob 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 05-27-2009 08:03 AM
Sonic difference between Mbox2 and Pro dtrusz 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 09-07-2006 11:22 AM
looking for pro tools / sonic cd studio nyc love666 Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 03-23-2002 02:36 PM


All times are GMT -7. The time now is 01:04 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com