Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-03-2006, 08:24 AM
M55ikael M55ikael is offline
Member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 12
Default Roland Td-8 V-drums connection issues

I can't get midi data flowing between PT and the Td-8 through my Mbox-2. The midi lamp lights in Live 5,2 when I strike a pad. But I don't get any data recorded in Pro Tools.
I knoe I have selected the right channels, and have also tried the "all channels" option.

Any advice? Cheers, Mikael.
Reply With Quote
  #2  
Old 12-03-2006, 11:46 AM
M55ikael M55ikael is offline
Member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 12
Default Re: Roland Td-8 V-drums connection issues

Sorry! Can the mods move this to Windows Pro Tools LE Systems discussion?
Reply With Quote
  #3  
Old 12-03-2006, 03:30 PM
mkosacek mkosacek is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Texas
Posts: 362
Default Re: Roland Td-8 V-drums connection issues

I have a TD-3 and I have to set it to Channel 10 for both in & out. Not sure about the TD-8 though. Maybe try it?

Mike
__________________
Pro Tools 2022.9
UAD Apollo 16 (v10.1)
Dell XPS 8940 (i5-11400)
Win10
www.studiodrumtracks.com
www.doubledogrecording.com
Reply With Quote
  #4  
Old 12-03-2006, 03:35 PM
M55ikael M55ikael is offline
Member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 12
Default Re: Roland Td-8 V-drums connection issues

Yeah. That seems to work for most people.

Not for me though.

Thanks for the help though!
Reply With Quote
  #5  
Old 12-03-2006, 03:37 PM
mkosacek mkosacek is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Texas
Posts: 362
Default Re: Roland Td-8 V-drums connection issues

did you enable the channels in the MIDI setup?
__________________
Pro Tools 2022.9
UAD Apollo 16 (v10.1)
Dell XPS 8940 (i5-11400)
Win10
www.studiodrumtracks.com
www.doubledogrecording.com
Reply With Quote
  #6  
Old 12-03-2006, 05:13 PM
M55ikael M55ikael is offline
Member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 12
Default Re: Roland Td-8 V-drums connection issues

Yep, all channels have a blue colour.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Roland TD-11 V Drums As Midi Controller Latency Issues mingles20 MIDI 5 08-20-2013 09:22 AM
anyone Using Oceans way drums and Roland v drums? bonzerboy General Discussion 2 10-06-2010 10:45 AM
Oceans way DRUMS and roland v drums bonzerboy Virtual Instruments 1 10-06-2010 10:17 AM
Anyone Using Roland TD-9 Drums with Steven Slate Drums? Troy Tracks Studio The Drum Room 2 05-05-2010 07:55 AM
Anyone Ever Used Roland V Drums? SHC 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 7 08-19-2002 11:43 AM


All times are GMT -7. The time now is 08:03 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com