Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 11

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-22-2013, 08:04 AM
jgagne1 jgagne1 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2013
Location: Los Angeles
Posts: 13
Default Pro Tools 11 always opens with the "All" group enabled?

Is there a setting to stop this or is it just a bug? It's pretty annoying as if I go to mute one track, it mutes them all (because I never realize that the ALL group is enabled), and then if I unmute all the tracks, any tracks that I wanted to be muted are now unmuted.

Is there a fix?
Reply With Quote
  #2  
Old 10-23-2013, 10:17 AM
jgagne1 jgagne1 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2013
Location: Los Angeles
Posts: 13
Default Re: Pro Tools 11 always opens with the "All" group enabled?

does this happen to anyone else?
Reply With Quote
  #3  
Old 10-23-2013, 10:24 AM
philgrab philgrab is offline
Member
 
Join Date: May 2012
Location: California
Posts: 186
Default Re: Pro Tools 11 always opens with the "All" group enabled?

Yes.
Reply With Quote
  #4  
Old 10-23-2013, 02:59 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 37,159
Default Re: Pro Tools 11 always opens with the "All" group enabled?

Does not happen here. I wonder if this old trick would help(assuming you run Windows as you gave zero information about your setup). Once you have the ALL group turned off, close the session with the Alt-F4 command(which will close Pro Tools). You might also try building a session template to cover your usual needs, and disable(or remove) the ALL group before you save as a template. See if that helps with new sessions.
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, HD/Native, 192 IO
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink, the more I mix

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #5  
Old 11-08-2013, 06:14 AM
remute remute is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 310
Default Re: Pro Tools 11 always opens with the "All" group enabled?

This is happening to me 11.02, Mountain Lion.
Deeply fecking annoying.

Every session starts with having to click the "your I/O settings" box then disabling the ALL group and then waiting for the click to start randomly going off.

Anyone found a solution yet?
Reply With Quote
  #6  
Old 11-08-2013, 03:26 PM
K Roche's Avatar
K Roche K Roche is online now
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Wilds of Wyoming
Posts: 1,495
Default Re: Pro Tools 11 always opens with the "All" group enabled?

Not happening here either, I'm on 11.0.2 ...OSX 10.8.5
__________________
System :
Avid Carbon interface , PT Ultimate 2021.6 .....Mid 2020 iMac 27" 3.8GHz 8-core i7 10th Gen processor,,128GB 2666MHz DDR4 memory,,2TB SSD storage,,Radeon Pro 5700 XT with 16GB of GDDR6 memory,, on Catalina 10.15.7

"Peace cannot be kept by force. It can only be achieved by understanding" Albert Einstein

Enjoy the Journey
.... Kev...
Reply With Quote
  #7  
Old 11-08-2013, 04:29 PM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 13,574
Default Re: Pro Tools 11 always opens with the "All" group enabled?

Hi

Tried on both our studio room setups and it hasn't happened here once


However we only use Mac here and OSX 10.8.5 PTHD11 and HD10

Best
Chris
__________________
Best Regards
Christopher

#thestruggleisreal
—————————————
South Side Music Group
WEBHOME
—————————————
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
"ALL" Group behavior in Pro Tools 9 innerbooty Pro Tools 9 0 03-07-2014 10:23 AM
pro tools crashes when modifying group "all" mortenbrekke Pro Tools 11 1 07-07-2013 10:17 AM
v9.0.3 never opens with proper digi "clock source" glankrudolph Pro Tools 9 3 04-12-2013 09:45 AM
Horrible Delay and Reverb on "record enabled" in PTLE 8.0 jbandhisguitar 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 12-28-2009 10:32 AM
MTC input disabled when "Beat clock to port.." or "MTC to Port..." is enabled OKden Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 10-27-2001 03:24 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:24 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com