Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-18-2010, 07:42 PM
insanesounds insanesounds is offline
Member
 
Join Date: Jan 2004
Location: FL
Posts: 123
Default Audio mutes when instantiating plugins

We have an expanded PT HD system on Windows. Recently I had a client come in with his Apple MacBook, open a session and was asking some general engineering questions on plugin use etc.. anyway... I noticed that when he instantiated a plugin on his system while the track was playing, the audio never muted. The graphics; meters and such - kinda freeze momentarily like Windows does until the plugin is loaded on the track, but the audio never mutes! Windows systems, or at least mine, mutes the audio until the plugin is loaded on the track and then continues playing. Is this something that is inherently different from Mac to Windows? Not horrible of course as I've been working with PT on Windows for a long time, but wanted to know if anyone knew of this - Both Mac and Windows seem to mute the audio when creating sends.
Reply With Quote
  #2  
Old 05-18-2010, 07:45 PM
Keybeeetsss's Avatar
Keybeeetsss Keybeeetsss is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: Memphis
Posts: 8,759
Default Re: Audio mutes when instantiating plugins

That has nuthin to do with Mac or PC; that relevant only to the system...
__________________
MYSPACE ON'EIM
LAUTEN MICS & ME
DA'TUBE ON'EIM

'IS TAMARA HOME'
NO, SHE'S WITH
HOBO KEY
'' (that dopey green thing)

('we' must start using pronouns)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Instantiating sends mutes whole session... [email protected] Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 2 08-08-2011 03:48 PM
Is there a way to link track mutes to send mutes? Ed Douglas Tips & Tricks 6 01-05-2010 06:39 PM
instantiating plugins very slow CarNut 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 09-07-2009 05:21 PM
Send Mutes to Follow Channel Mutes Jeff E Pro Tools TDM Systems (Mac) 8 08-31-2009 08:05 AM
PT 7.1 cs3 crashes on instantiating TDM plugins JLeigh2024 Pro Tools TDM Systems (Mac) 9 02-07-2006 04:28 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:06 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com