Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Windows

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-25-2011, 08:16 PM
Tulane Sound Tulane Sound is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Houston
Posts: 21
Default PT 10 Taking Forever To Open

I just upgraded from PT 9 to 10 and I am having a couple of problems.

1. the system is taking forever to boot, like 5-10 minutes.

2. System chugs along just fine with very low CPU utilization...until it spikes and the program freezes, then...see one above.

My apoligise if there is an ocean of information out there but I searched and didnt see anything.

Unfortuantly I am not at my Studio computer so I can not send a Sandra Rpt right now.

But I am using Windows 7 (64) and an 003+ 12gb ram (brain is fried thats all I can remember at this moment, hence the frustrated msg).
(I have been running PT9 for ages with no problems)

Anyone else experiencing this? Gotts any suggestions to share?

Thanks
Steve
Reply With Quote
  #2  
Old 10-26-2011, 10:16 AM
bonzerboy bonzerboy is offline
Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 600
Default Re: PT 10 Taking Forever To Open

Did you uninstall 9 first? You need to uninstall 9 first. The first time i opened up 10 it took a while but now opens up fine.
__________________
Wow am I groovy or what
Reply With Quote
  #3  
Old 10-27-2011, 03:48 AM
Tulane Sound Tulane Sound is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Houston
Posts: 21
Default Re: PT 10 Taking Forever To Open

Yes, I did, it would not let me install 10 without uninstalling PT9. It definnitly opens more quickly than it did the first time but its still unbearable :-(.

I'm quite sure its an oversight somewhere on my part but for the life of me I cant figure out where.
Reply With Quote
  #4  
Old 10-27-2011, 04:07 AM
Stiff Stiff is offline
Member
 
Join Date: Aug 2003
Location: Lund, Sweden
Posts: 4,101
Default Re: PT 10 Taking Forever To Open

Quote:
Originally Posted by Tulane Sound View Post
Yes, I did, it would not let me install 10 without uninstalling PT9. It definnitly opens more quickly than it did the first time but its still unbearable :-(.

I'm quite sure its an oversight somewhere on my part but for the life of me I cant figure out where.
At what point is it slow? Some plugins make the startup time significantly longer...
__________________
Daily news & reviews
www.ProToolerBlog.com
Reply With Quote
  #5  
Old 10-30-2011, 09:21 PM
Tulane Sound Tulane Sound is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Houston
Posts: 21
Default Re: PT 10 Taking Forever To Open

Looks like the old versions of some of my McDSP plugins are still loading in addition to the new V 5. but all of the plugins seem to load slow (Including the Avid ones).

I have boon looking around for how to manually move Plugins onto the Unused folder but havent found anything here, on GS or in the gulp, reference guide..

Any suggestions on the best way to do that? I was thinking if it was an easy process, I would just ove plugins in there one by one to see if I can find the offender. Also, all of the old versions of my NI plugins are still loading and I dont really use them (is Kontakt 3 & 4 are no longer used.)

As usual, any help is appreciated.

Thanks
Steve
Reply With Quote
  #6  
Old 10-31-2011, 02:17 AM
Chris Lambrechts's Avatar
Chris Lambrechts Chris Lambrechts is offline
Avid
 
Join Date: Apr 1998
Location: Belgium
Posts: 2,025
Default Re: PT 10 Taking Forever To Open

Sounds like you may need to clean up your plugins folder and check for latest versions.

First launch is always slow. Same thing after deleting digisetup / dae prefs. It needs to rebuild those.
From there on it should be much faster though.

Chris
__________________
Chris Lambrechts
Applications Specialist- Live Sound
Reply With Quote
  #7  
Old 10-31-2011, 06:06 AM
Tulane Sound Tulane Sound is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Houston
Posts: 21
Default Re: PT 10 Taking Forever To Open

Chris, I agree. What folder do I need to remove the Plugins fro to do this? It gets confusing. I think I may have some reminants from previous versions of PT and, I'm a drummer so I need a little help.

Last edited by Tulane Sound; 10-31-2011 at 06:06 AM. Reason: ..sticky "m" key
Reply With Quote
  #8  
Old 10-31-2011, 08:27 AM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 17,641
Default Re: PT 10 Taking Forever To Open

Go to. Program files x86> Common files> Digidesign> DAE> Plug-ins.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2024 HDX Hybrid
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #9  
Old 10-31-2011, 08:32 AM
Chris Lambrechts's Avatar
Chris Lambrechts Chris Lambrechts is offline
Avid
 
Join Date: Apr 1998
Location: Belgium
Posts: 2,025
Default Re: PT 10 Taking Forever To Open

Quote:
Originally Posted by Tulane Sound View Post
I'm a drummer so I need a little help.
LOL .... that makes 2 of us then. Not really an expert on Windows myself I'm afraid but yeah ... go with Tom's suggestion and check the versions in the plugins folder.

You may want to create a temp folder called (plugs unused) or something like that and move suspects over there.
What O have done in the past is move EVERYTHING over there except for the mix engine plugins and some of the digirack plugins.

Then step by step move them back. That's helped me find the bad boys in the past.

Chris
__________________
Chris Lambrechts
Applications Specialist- Live Sound
Reply With Quote
  #10  
Old 10-31-2011, 09:02 AM
Tulane Sound Tulane Sound is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Houston
Posts: 21
Default Re: PT 10 Taking Forever To Open

Much thanks guys! I'll give it a shot.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Superior Drummer taking FOREVER jmitchell1532 The Drum Room 8 12-04-2012 06:02 PM
Plugins taking forever to load krop015 Pro Tools TDM Systems (Mac) 7 09-18-2010 09:18 AM
Loading PT8 taking forever.... mholley 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 10-06-2009 11:45 AM
Plugins taking forever to load krop015 Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 02-04-2009 03:13 PM
audiosuite taking forever.... stoox Pro Tools M-Powered (Mac) 0 12-19-2008 12:17 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:24 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com