Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-12-2009, 02:25 AM
ireah ireah is offline
Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 4
Default invalid asio driver on Cubase SX3.

Hello,

First, excuse my english, i will try my best to explain.

I saw that previous users got the same problem, but i couldn´t fin any solution here in the forum. In addition, i have been searching on the Digidesign answerbase, but i can´t find any solution for this.

I have got an Mbox 2 installed on a PC running Cubase sx3. When i open SX3 i get this message:



"ASIO MME Driver:
An active audio port could not be found.
Errorcode: FE1-E-0600"

In the VST Device Bay setup it has the Digidesign ASIO driver selected, but it said INVALID ASIO DRIVER!

I tried reinstalling everything, Protools LE 7.4, asio drivers, Cubase SX3... but it is still the same. I have also diabled the Windows system sounds, and tried reinstalling "Digidesign Audio drivers v7.0"

I have an ASUS desktop computer with AMD 64 Athlon X2, RAM: 2 Gigabyte and 2,21 Ghz processor. OS: Windows XP Professional SP2.


---


On the "Control Panel", when i open "Sound devices" i cannot see a sound device installed. i cannot listen to music on internet as well.

On the Digidesign Website, it clearly says that this drivers have been tested with Mbox 2 and Cubase SX3. (http://archive.digidesign.com/download/audiodrivers/xp/)

So my question is, what am i doing wrong?


I would appreciate some help with this. Thanks,



Ignacio
Reply With Quote
  #2  
Old 02-12-2009, 07:44 AM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is online now
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 17,643
Default Re: invalid asio driver on Cubase SX3.

Are you able to run Pro Tools at all?
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2024 HDX Hybrid
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #3  
Old 02-12-2009, 03:30 PM
ireah ireah is offline
Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 4
Default Re: invalid asio driver on Cubase SX3.

Hi,


yes protools is running ok.


Is with Cubase SX3 that i get this message. Any ideas? pleeeeease


Thanks very much





Ignacio
Reply With Quote
  #4  
Old 02-13-2009, 05:23 AM
ireah ireah is offline
Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 4
Default Re: invalid asio driver on Cubase SX3.

C´mon guys i am sure somebody out there can give me a piece of advice...
Reply With Quote
  #5  
Old 02-13-2009, 09:32 AM
JMS40 JMS40 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2000
Location: Gnashville
Posts: 6,347
Default Re: invalid asio driver on Cubase SX3.

Quote:
I tried reinstalling everything, Protools LE 7.4, asio drivers,
Does this mean that you installed the extra downloadable drivers over top of 7.4? If so that's a problem.

The correct matching ASIO and Wave drivers are included in each Pro Tools install package.
The drivers available for download are a Stand-Alone version intended for use only if you don't intend to install PT.

If this is the case, I'd try a complete uninstall using the PT Uninstall Utility, then a fresh install of only the 7.4 package.


Pro Tools Uninstaller Utility - "PTNUKE"
Reply With Quote
  #6  
Old 02-14-2009, 05:13 AM
ireah ireah is offline
Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 4
Default Re: invalid asio driver on Cubase SX3.

Thanks for that JMS40, i will try it right now...
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cubase SX3 +Mbox / ASIO Driver skeeter 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 06-07-2009 02:10 AM
Digi 001 Asio Driver w/ Cubase SL 2.0 Illmatic Tips & Tricks 0 03-17-2004 04:54 PM
Which ASIO driver w Cubase SX and Digi 001 Jotown 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 01-20-2004 04:16 PM
ASIO Driver beta2 and instruments in Cubase SX Q-ic General Discussion 2 04-30-2003 11:55 AM
Cubase SX and Asio driver under PT 5.3.1 mucky 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 01-29-2003 08:24 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:03 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com