Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 10

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 10-17-2014, 07:58 AM
Eric Lambert's Avatar
Eric Lambert Eric Lambert is online now
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles
Posts: 3,025
Default Re: Yosemite released today 10/16

Quote:
Originally Posted by perh View Post
I don't know if the installers is also broken on Mavericks.
It works. Two days ago I installed 10.3.8 on a brand new nMP which has OS 10.9.5 and there were no snags.

In fact I rushed to buy the nMP now because I knew they'd start shipping with Yosemite very soon and I wanted to be able to use PT10. Fwiw, I had the same problem when trying to install PT10 on my Yosemite test machine -- the installer said 'incompatible OS - must be 10.7 or newer' or something to that effect. Obviously, Yosemite is newer than 10.7.
Reply With Quote
  #12  
Old 10-17-2014, 08:01 AM
perh perh is offline
Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 83
Default Re: Yosemite released today 10/16

Good to know Eric.
Let me hear if you have any issues with the popup menus.
Reply With Quote
  #13  
Old 10-17-2014, 08:31 AM
Obsidian Dragon Obsidian Dragon is online now
Member
 
Join Date: Aug 2004
Location: Los Angeles, CA
Posts: 4,063
Default Re: Yosemite released today 10/16

Quote:
Originally Posted by Craig F View Post
10 is not getting OS work past it's currently officially supported OS versions
With that type of arrogant attitude, Avid may not be getting much more revenue past it's currently officially supported OS versions.
__________________
Obsidian Dragon
MacBookPro14,3 - Intel Core i7 3.1 GHz, 16 GB
MacOS 11.4 running Protools 2021.3.1
Reply With Quote
  #14  
Old 10-17-2014, 08:51 AM
Ru_C Ru_C is offline
Member
 
Join Date: Oct 2004
Location: London + Bedford, UK
Posts: 941
Default Re: Yosemite released today 10/16

Quote:
Originally Posted by perh View Post
Migration Assistant is always a good solution.
So you have no problems with the menus? (It's the popup menus used for picking plugins on tracks, not the top screen menus.)
Ah yes....now i see the problem...yes, GUI is ***ked...ah well, useable at a pinch, but annoying for much proper work.

I have no desire at all to move beyond ML, but I have to use FCPX quite a bit now too, & I got fed up of dual booting..

It's a shame, as from only an hour messing about, OS X 10.10 seems way faster that OX 10.9...it seems to be sticking with the 'Every even numbered release being the good one' thing..

I think I might just make OS X 10.10 my *main* partition, then keep a separate smaller ML one just for Pro Tools
__________________
A Rig: OSX 10.15.6, PT Ultimate2020.11.1, Native PCI-e Card, AVID I/O16 Analog i/o x2, 40 fader D-Command ES

B Rig: OSX 10.9.5, PT HD 10.3.10, HD3 Accel, AVID192D+ 2xPresonus FS8 for I/o, 32 fader Pro Control

C Rig: (Home/Office). OSX 10.14.6, PT Ultimate2020.11.0, Focusrite 2i2 (2nd Gen), Faderport
Reply With Quote
  #15  
Old 10-17-2014, 10:22 AM
perh perh is offline
Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 83
Default Re: Yosemite released today 10/16

Quote:
Originally Posted by Ru_C View Post
Ah yes....now i see the problem...yes, GUI is ***ked...ah well, useable at a pinch, but annoying for much proper work.

I have no desire at all to move beyond ML, but I have to use FCPX quite a bit now too, & I got fed up of dual booting..

It's a shame, as from only an hour messing about, OS X 10.10 seems way faster that OX 10.9...it seems to be sticking with the 'Every even numbered release being the good one' thing..

I think I might just make OS X 10.10 my *main* partition, then keep a separate smaller ML one just for Pro Tools
Hello Ru_C
Yes, the GUI problem. I think zoff mentioned having working? Maybe it was false alarm, but that's why I wondered if there's a way to get it to work or if it works in another version. But nevertheless I guess we have to live with it as I do not expect Avid will as much as even give a tiny thought about to fixing it!

Like you I have made a ML partition for just in case purposes and be using 10.10 as main system. I'm not using Pro Tools much more these days, I've moved to LPX and haven't regret a single minute. But I have heaps of old material that I might need to reopen once in a while.
Reply With Quote
  #16  
Old 10-17-2014, 10:34 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 21,265
Default Re: Yosemite released today 10/16

Quote:
Originally Posted by perh View Post
Migration Assistant is always a good solution.
Yes, if you want tons of random errors...
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #17  
Old 10-17-2014, 02:46 PM
perh perh is offline
Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 83
Default Re: Yosemite released today 10/16

Quote:
Originally Posted by JFreak View Post
Yes, if you want tons of random errors...
Never ever happened to me. I know how to keep my system clean. Unless software contain self modifying code, it can never really be a problem. I'm not worried.
Reply With Quote
  #18  
Old 10-17-2014, 04:02 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 14,931
Default Re: Yosemite released today 10/16

Quote:
Originally Posted by perh View Post
Never ever happened to me. I know how to keep my system clean. Unless software contain self modifying code, it can never really be a problem. I'm not worried.
You are very lucky. Migration assistant is asking for trouble moving anything but user documents.
Reply With Quote
  #19  
Old 10-17-2014, 04:24 PM
zoff zoff is offline
Member
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 188
Default Re: Yosemite released today 10/16

Quote:
Originally Posted by Darryl Ramm View Post
You are very lucky. Migration assistant is asking for trouble moving anything but user documents.
I vote for Carbon Copy Cloner.
__________________
macOS Big Sur 11.3.1
Intel Core i9 MacBook Pro 16-inch, 2019
32 GB RAM
Pro Tools 2021.3.0
RME Babyface Pro
Reply With Quote
  #20  
Old 10-17-2014, 05:42 PM
perh perh is offline
Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 83
Default Re: Yosemite released today 10/16

Quote:
Originally Posted by Darryl Ramm View Post
You are very lucky. Migration assistant is asking for trouble moving anything but user documents.
Well maybe it's my luck. But as I've known heaps of people with unstable systems all over the place, especially with Pro Tools as the black sheep, and in many cases I ended up being supporter that Avid could only dream of (if they cared), it becomes pretty obvious along the way, what to do and what not to do to keep the wolf from the door. Therefore I believe that luck is only a limited part of it, though it is obvious you cannot guarantee anything with such complex systems of today. But most of this reinstall mania is to my experience very overrated.

Carbon Copy Cloner. Yeah - but if you happen to carry the disease - it will still follow you. Same thing really. But it is great if you need to be able to boot from your 'backup'.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Yosemite came out today. witch_king macOS 95 01-01-2015 10:02 PM
Hey Avid: Apple announced OSX Yosemite today 6/2/2014 Obsidian Dragon macOS 23 10-10-2014 07:20 AM
PLAY v4.0.12 is released today. TOM@METRO AAX Plug-ins 1 08-19-2013 01:41 PM
PT LE 8.0.4 was released today ed13adema 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 07-07-2010 11:43 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:16 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com