Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools | Sync X & SYNC HD

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-13-2021, 01:13 PM
JCBigler's Avatar
JCBigler JCBigler is offline
Member
 
Join Date: Feb 2004
Location: Tulsa, OK
Posts: 2,961
Default Are there any third party Timecode sync devices?

Are there any third party Timecode sync devices compatible with Protools?

Or are the Sync HD and Sync X the only units that will run Timecode into Protools HD Native/HDX?
__________________
Justice C. Bigler
www.justicebigler.com

Lenovo P50: quad-core i7-6820hq, 64GB, 2TB SSD, Win 10 Pro / Protools vanilla 2021.7
2018 MacBook Pro: six-core i9, 32GB, 1TB, Catalina / HD|Native-TB / Protools Ultimate 2021.7, DAPS, L-ISA Studio

Home/mobile: Focusrite Red 8Pre / Clarett 4Pre / DVS
Road/hotel: Roland OctaCaputre / Apogee One
Reply With Quote
  #2  
Old 09-14-2021, 09:17 PM
smurfyou smurfyou is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: Charlotte, NC
Posts: 578
Default Re: Are there any third party Timecode sync devices?

No, not that I'm aware of. Only way I know around it is to use MTC. For LTC you need an Avid sync box.
__________________
~Will
Reply With Quote
  #3  
Old 09-15-2021, 06:04 AM
its2loud its2loud is offline
Member
 
Join Date: Dec 2014
Location: Los Angeles
Posts: 660
Default Re: Are there any third party Timecode sync devices?

Do you have external TC that you need Pro Tools to lock to?

There are software solutions for converting LTC to MTC.

https://www.source-elements.com/products/source-ltc/

You don’t get the sample accuracy you would with a Sync HD or Sync X though.
Reply With Quote
  #4  
Old 09-30-2021, 01:29 AM
Frank Kruse Frank Kruse is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: old europe
Posts: 5,589
Default Re: Are there any third party Timecode sync devices?

Quote:
Originally Posted by JCBigler View Post
Are there any third party Timecode sync devices compatible with Protools?

Or are the Sync HD and Sync X the only units that will run Timecode into Protools HD Native/HDX?
If you just want to get LTC into/out of PT then you can use any LTC-MIDI interface. (like the Rosendahl MIF for example) Or any midi interface that has LTC on board and set PT so chase MTC.

This won't give you genlocked sync that will resolve over long time obviously but for simple trigger-sync it will do.
__________________
PTHDn 2021.7 (OSX10.14.6), 8x8x8, MacPro 5,1 3.33Ghz 12-Core, BM DeckLink SDI, SYNC HD, all genlocked via AJA GEN10, 48GB RAM, Xilica Neutrino, Meyersound Acheron
Reply With Quote
  #5  
Old 10-06-2021, 08:03 AM
made made is offline
Member
 
Join Date: Jun 2001
Location: Berlin
Posts: 240
Default Re: Are there any third party Timecode sync devices?

I'm using Lockstep for this.
It uses any audio input to receive LTC and converts it to a virtual MIDI output

https://figure53.github.io/studio/
__________________
i7 3,39GHz, 32GB, PTHD2018.12, OS 10.12.6, S3, Transport, (EuCon 19.5.1.44)
LIO
AJA XT-Express
Reaper 5.97, Fireface UCX
MacbookPro i7 PTHD2018.12 10.12.6
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Advantages\Disadvantages to 3rd party audio devices RuffinMedia macOS 4 02-23-2012 07:35 PM
Core Audio Not Working on 3rd Party Devices with 8.0.3 ! studiotime@comcast.net 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 12 03-28-2010 01:59 AM
ADC and timecode sync Tim R. Post - Surround - Video 1 04-11-2007 02:09 PM
SYNC i/o timecode Tomio Broman Pro Tools TDM Systems (Win) 4 06-27-2006 05:34 PM
Can Mbox sync to midi timecode or smpte sync? greeneye 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 05-05-2004 08:47 AM


All times are GMT -7. The time now is 07:36 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com