Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2021

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-24-2021, 01:07 PM
BLVD-Tech BLVD-Tech is offline
Member
 
Join Date: Sep 2021
Location: Montreal
Posts: 1
Default Channel Name 2021-2020

Hi,

In my Dialogue Editing Session, I have a bug...When I open my AAF on Pro Tools 2020 My channel name on my clip view option is correct...I can see the names of microphones (boom, lavalier,...)

But on pro tools 2021 this channel name is completely random. and I waste a lot of time for my work.

I saw a post with a similar problem in 2013 but it doesn't seem to be relevant anymore. I contacted Avid and no answer for the moment

Has someone already had this problem ?

Thanks
Matt
Reply With Quote
  #2  
Old 09-25-2021, 01:07 PM
danyg danyg is offline
Member
 
Join Date: Sep 2013
Location: Belgium
Posts: 242
Default Re: Channel Name 2021-2020

the name's syntax seems to have changed

in the past I used to put a "." behind tracks - f.ex. kick kick. kick..
now I get an error message saying something like ". is not allowed in the last position of a name"

Maybe not your issue but I'm just saying that something changed. Could be related to problem
__________________
Mac Pro 12 core 3.46Ghz - 64 Gb ram - SSD 500 Gb - HD1 2T - HD2 2T - OS 13. - Mac Book Pro retina- OS 13. - SSL Alphalink convertor - Pro Tools 12 native - SSL Matrix console - Logic Pro X
Reply With Quote
  #3  
Old 09-28-2021, 02:14 AM
Farhoof's Avatar
Farhoof Farhoof is offline
Member
 
Join Date: Jun 2014
Location: EU
Posts: 339
Default Re: Channel Name 2021-2020

I've had issues importing AAF's into PT 2020 and opening that session in PT 2019. Suddenly all production sound channels were the first channel (boom 1). One time just the metadata, one time the actual sound as well.
Happened twice now, both very different circumstances, but both loading in 2020.12 or 2019.12 and opening in 2019.6. I believe importing production sound into media composer as wav instead of mxf might cause issues. And having mono files ending with _01, _02, _03 as production sound can cause issues. But I haven't investigated further what caused these problems. I'm sticking to whatever works for now, which is not PT 2020.
Reply With Quote
  #4  
Old 09-28-2021, 03:15 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is online now
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 22,084
Default Re: Channel Name 2021-2020

Hi, welcome to the community.

The first two times I needed to use AAF taught me one lesson. Never trust track names. Name them 01, 02, 03 etc and have the real track names on paper.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Upgrading from 2020.9 to 2021.7 RonG Pro Tools | First Discussion 2 08-20-2021 11:40 AM
Update PT 2020.9 to 2021.7 on Windows 10 Pro Jack63 Pro Tools 2021 7 08-17-2021 03:25 PM
2021.6 install on the same drive as 2020.9.1 audioluche macOS 9 07-01-2021 07:50 PM
Hd Native with ProTools 2020 & 2021 lagol Pro Tools 2020 6 04-17-2021 09:58 AM
Rolled back to 2020.12 from 2021.3 ejinbc Windows 2 03-27-2021 04:40 PM


All times are GMT -7. The time now is 01:53 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com