Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-28-2005, 11:36 AM
GregJ GregJ is offline
Member
 
Join Date: Aug 2003
Location: CA
Posts: 260
Default VST2RTAS problem

Help! Seemingly out of nowhere, ProTools 6.4 will not recognize my UAD-1 plugins via the wrapper. I have tried reinstalling software and different versions of the wrapper, but no luck. I have tried the special UA-only wrapper and the full retail version of the wrapper. Plus, earlier this morning I bought the Plate 140 reverb plugin and ProTools says it is inactive because it can't be found in the plugins folder.

Where would you start?

Thanks,

GregJ
Reply With Quote
  #2  
Old 03-28-2005, 11:52 AM
Roy Howell Roy Howell is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Location: Memphis
Posts: 8,635
Default Re: VST2RTAS problem

Hi Greg,
I would check your Fxpansion/vst plugins folder to make sure the UAD-1.dll file is there. If not, do a simple Search for the UAD-1.dll(and any others that are missing). Once found, copy and paste it in the Fxpansion/vst plugins folder. Be sure to have the VST/RTAS/Configure detect them before opening PT.

Hope that gets it.

-Roy
__________________
rh music
Reply With Quote
  #3  
Old 03-28-2005, 12:36 PM
GregJ GregJ is offline
Member
 
Join Date: Aug 2003
Location: CA
Posts: 260
Default Re: VST2RTAS problem

Roy,

Thanks for your quick reply, but no luck with the fix. I don't know what else to try....

Anyone done battle with this before?

GregJ
Reply With Quote
  #4  
Old 03-28-2005, 01:05 PM
SaxMan2150's Avatar
SaxMan2150 SaxMan2150 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Atlanta, GA USA
Posts: 135
Default Re: VST2RTAS problem

First , which version of the UAD SW are you running?

The UAD plugs should be installed in in their own folder(Powered Plugins) in your default VST folder on your HDD. For most it c:\program Files\steinberg\VST plugins.

Copy the powered plugins folder to Teh Fxpansion folder C:\program files\fxpansion\vstplugins folder.

On the VST to RTAS configuration dialog box uncheck
search globally for VST's & then only VST's in the
C:\program files\fxpansion\vstplugins will be wrapped.
Make sure you download the Reg file from myuaudio
for your recent purchase.
Hope this helps.
__________________
MacBook Pro, 2.6GHz I7 Quad, 8GB, Thunderbolt Display, Apollo Twin Duo, UAD Quad Thunderbolt Satellite, OSX 10.9, Pro Tools 12.4
Reply With Quote
  #5  
Old 03-28-2005, 03:16 PM
GregJ GregJ is offline
Member
 
Join Date: Aug 2003
Location: CA
Posts: 260
Default Re: VST2RTAS problem

Well, I tried all the above mentioned suggestions. No luck with any of it.

I did figure out a workaround, though. I took out one of the 2 UAD-1 cards and rescanned (globally) for vst plugs to convert. It worked! Then I put the other card in by itself and redid the scan - it worked again.
Apparently, the wrapper gets hung up when both cards are in at the same time and I try to detect VST plugins.

Any ideas as to why this may be?

Thanks for the replies,

GregJ
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MrRay and Vst2Rtas tromostheory 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 04-18-2008 03:20 AM
VST2RTAS General... CoopShow Tips & Tricks 5 07-27-2006 10:14 AM
M-Tron problem with the VST2RTAS wrapper Steve2000 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 06-12-2004 03:54 PM
uninstalling VST2RTAS Help Me Please mersisblue 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 04-26-2004 01:50 PM
What's this new Vst2Rtas wrapper about? K.B. 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 9 03-22-2004 10:45 AM


All times are GMT -7. The time now is 07:23 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com