Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-23-2007, 06:25 AM
Tommy Fobia Tommy Fobia is offline
Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 11
Default Mbox 2, \"Pro-tools has closed unexpectedly\"

Hi, I'm running an MBox 2 with an intel macbook 1.83 core duo with 2gb of kingston ram. I have osx 10.4.8 and PTLE 7.1.1cs.

It is horribly unstable. I occasionally get pops/clicks etc, but more often than not, protools just decides to quit every 40 minutes or so. I have played around with the playback engine settings to no avail. Any ideas? I'm getting extremely frustrated!


Thanks for your time.

Reply With Quote
  #2  
Old 01-23-2007, 08:40 AM
Park Seward's Avatar
Park Seward Park Seward is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Grants Pass, OR
Posts: 4,284
Default Re: Mbox 2, \"Pro-tools has closed unexpectedly\"

Are you recording to an external drive?

Also, check to see if you have the correct version of plugs. See:

http://www.digidesign.com/index.cfm?...n=news_details
__________________
Park
The Transfer Lab at Video Park
Analog tape to Pro Tools transfers, 1/4"-2"
http://www.videopark.com
MacPro 6 core 3.33 GHz, OS 10.12.1, 8 GB RAM, PT12.6.1, Focusrite Saffire Pro 40, PreSonus DigiMax, MC Control V3.5, dual displays,
Neumann U-47, Tab V76 mic pre, RCA 44BX and 77DX, MacBook Pro 9,1, 2.3 Mhz, i7, CBS Labs Audimax and Volumax.
Ampex 440B half-track and four-track, 351 tube full-track mono, MM-1100 16-track.
Reply With Quote
  #3  
Old 01-23-2007, 03:16 PM
Tommy Fobia Tommy Fobia is offline
Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 11
Default Re: Mbox 2, \"Pro-tools has closed unexpectedly\"

Thanks for your reply!

I've had a look through that plug-in list and everything seems to be up to date/compatible, but good suggestion anyway!

I'm running a Lacie D2 firewire 400 as my audio drive.

I've noticed that things become much more unstable if I have processer hungry plug-ins running, such as toontrack EZ-Drummer (which is up to date) or multiple 7-band EQ3s running on separate tracks. This is strange as the processor can be peaking at less than 30% of its maximum. I've tried this with both processors and a single processor and experience the same problems.

I have two gigs of (Apple approved) Kingston KTA-mb667/1g...

I really am stumped with this one...

Any help or suggestions would be much appreciated.

Reply With Quote
  #4  
Old 01-25-2007, 05:14 PM
Tommy Fobia Tommy Fobia is offline
Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 11
Default Re: Mbox 2, \"Pro-tools has closed unexpectedly\"

Sorry to bump my own thread, but protools is extremely unstable and its incredibly frustrating.

Has anyone got any idea why?

Audio is streaming fine of the external lacie D2 fine. Problems only seem to occur when I use processor hungry plug-ins, so I guess it has something to do with pro-tools and mac-intel setups.

Ok, another question that someone may be able to answer:

Is PT 7.1.1cs 100% compatible with intel core duo (not core2duo) processors?

Thanks for your time, Hopefully you can help me have my first stable session!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No Sound when Pro Tools Closed. iamtall Windows 1 06-26-2012 04:19 AM
Mbox 2 microphone signal is audible though Pro Tools is closed brandonl 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 7 08-06-2010 12:50 PM
Using WaveDriver - Pro Tools Must Be Closed? taylor4814 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 06-25-2010 07:34 AM
Pro Tools LE with Mbox "unexpectedly quits" REV 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 6 02-05-2004 08:19 AM
Pro Tools crashes PC when closed!! och Digidesign Hardware & Software 1 09-05-2002 04:43 AM


All times are GMT -7. The time now is 04:29 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com