Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Third Party Interfaces

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-06-2021, 08:49 AM
JMMPROD JMMPROD is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: USA
Posts: 16
Default Scarlet 8i6 PT12 stereo guitar track

hi new here not sure if this is right place to ask for help with PT 12 and scarlet 8i6 interface?

i have done this a million times before with my old PT 8 and my 2 chanel M box. I want to record a stereo guitar using a mono input 1 preamp and cant seem to make a stereo session track record in stereo without making an AUX mono input and bussing to a sterio track, with my old MBOX i just used mono preamp input and could record a stereo or mono guitar track with ease. with the scarlet and software to assign input and outputs cant seem to record a stereo guitar track using a mono input source??? please anyone know

Thanks!
Reply With Quote
  #2  
Old 03-06-2021, 02:46 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 37,275
Default Re: Scarlet 8i6 PT12 stereo guitar track

This probably belongs in the Getting Started section. Having said that, you're likely doing it wrong. You record a mono source to a mono audio track and a stereo source to a stereo audio track. Of course, to record a stereo signal(of any kind) it takes 2 inputs/preamps. What exactly is your guitar source that you are referring to as "stereo"? If it actually is stereo(like the output of a Line 6 Helix), then you need to take 2 signals(left and right) from that source and connect them to 2 inputs of your interface. Then create a stereo audio track and select the proper PAIR of inputs. If that pair appears to not be available, open Setup>IO and select the INPUT tab and see what input paths are showing. It might be as simple as hitting the DEFAULT button, or adding the proper path manually(maybe watch some youtube tutorials on how to customize the IO setup). If this doesn't help, come back with complete details on everything and every connection
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, HD/Native, 192 IO
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink, the more I mix

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Change a track from mono to stereo in PT12 jamestr12 Pro Tools 12 11 04-14-2017 06:13 PM
Getting A Good Guitar Sound in PT12 johnbarnesiii Pro Tools 12 47 08-08-2016 04:51 PM
Dragging non interleaved stereo clips to stereo track changes pan [SOLVED] dalonso66 Pro Tools 11 0 06-02-2016 11:03 AM
Mono vs Stereo Aux Track For Guitar In PT 10 rockguitarist1255 Pro Tools 10 4 11-16-2012 09:03 PM
Stereo track vs. Mono track vs. Stereo Interleaved track >>>>>>>>>>> peter parker 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 18 06-26-2002 04:21 PM


All times are GMT -7. The time now is 05:54 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com