Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Other Products > MIDI

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-30-2003, 01:06 PM
Ishaq Ishaq is offline
Member
 
Join Date: Jan 2003
Location: California
Posts: 14
Default Makin Beats

Whats up all My name is Ishaq I just got into the digi 001 from a friend. and I wanted to know is there a way to produce beats without using the midi. If not could someone help me with the basic midi set up for a Roland Xp-60 / Akai S2000 / and a midi controller..
Thanks

Ishaq
Reply With Quote
  #2  
Old 02-13-2003, 01:05 AM
PlugInJunky PlugInJunky is offline
Member
 
Join Date: Jul 2002
Location: Crescent Moon Studios
Posts: 226
Default Re: Makin Beats

You can make beats....by putting ProTools in Grid Mode Setting the tempo and flying individual hit to where ever you want. I do this when Im bored and don't have access to an MPC or Sampler. I put the grid in 16th note and start flying in individual drum hits that I edit....and loop those 4 bars of audio tracks......

but if you want to utilize those pieces of gear you are going to need a midi interface...once you get one...you can email me and I can have you up in running in less then 30 minutes.....Midi interfaces are Cheap...you can pick up a AMT4 from Emagic for about 150 bucks 4 in 4 out interface....or even Midiman
__________________
DJ Jorge Felix
JorgeFelix@crescentmoon.com
Midi Programmer/Remixer
I make beats - Love that line
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
I need beats Paul Mills 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 11 03-18-2003 05:44 PM
Makin Beats Ishaq General Discussion 3 01-30-2003 07:58 PM
Makin a record entirely in ProTools? postboy Pro Tools TDM Systems (Mac) 15 10-14-2002 10:09 AM
Makin ProTools Work Still No SSL Yet Pro Tools TDM Systems (Mac) 34 04-16-2002 09:31 PM
Makin' Beats Elliot L 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 21 01-11-2002 02:07 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:24 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com