Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-11-2015, 08:54 PM
mikegahan0 mikegahan0 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2015
Location: baltimore
Posts: 4
Default Help with Soundcraft board!

hey guys, This is my First post on the board so I appologize if the thread is in the wrong place but i need some help.

Recently, I bought the new soundcraft board (si impact)*so pretty i know*
and it has a 32 x 32 i/o that I have gotten to work with my pro tools 12 system however, at seemingly random times, I get this pesky 9129 error saying

" Audio process could not be complete due to CPU issues....this could be a H/W buffer issue or clocking...."

Ive been fighting with this for a while and have tried everything:

tried all the h/w buffer sizes
closing other processes
puting the boards clock source to external and turning on MTC
Tried other DAWS (ablton live lite, fl studio, cubase) all work fine


the drive with screen shots of my errors and task manager

https://drive.google.com/folderview?...UU&usp=sharing


specs of computer:

intel i5-4960k @ 3.5ghz
8gb ram
windows 7 service pack 1

again PLEASE HELP THANKS!
Reply With Quote
  #2  
Old 10-12-2015, 07:39 AM
john1192 john1192 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Woodland Hills
Posts: 5,775
Default Re: Help with Soundcraft board!

your link shows like this ..
Attached Images
File Type: png Screen Shot 2015-10-12 at 7.37.47 AM.png (94.2 KB, 0 views)
__________________
Mac Pro 6-core 3.33ghz (2012) 24gb ram 256gb SSD -OS 10.12.6 for PT 11.3.2 & 2019.6 last version
Logic Pro X latest version
RME BabyFace Pro

Macbook Pro july 2014 2.5ghz 16gb ram 512gb SSD - OS10.14.6 - PT 2019.6 Ended here ..
Logic Pro X latest version
RME BabyFace Pro
Reply With Quote
  #3  
Old 10-12-2015, 08:44 AM
sw rec sw rec is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Colo Spgs Colo
Posts: 5,855
Default Re: Help with Soundcraft board!

i5 processors haven't been giving stellar performance with Pro Tools, and 8gb of ram is a little on the short side as well. I'd highly recommend following the "help us help you" link and post a sandra report so we can get a better idea of what we're dealing with.
Reply With Quote
  #4  
Old 10-12-2015, 11:44 AM
mikegahan0 mikegahan0 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2015
Location: baltimore
Posts: 4
Default Re: Help with Soundcraft board!

Quote:
Originally Posted by sw rec View Post
i5 processors haven't been giving stellar performance with Pro Tools, and 8gb of ram is a little on the short side as well. I'd highly recommend following the "help us help you" link and post a sandra report so we can get a better idea of what we're dealing with.
Before i got the board I had no problem running pt. I dont understand why pt just cant channel audio through the interface without crashing.


Im working on getting the pictures up.
Reply With Quote
  #5  
Old 10-12-2015, 11:49 AM
mikegahan0 mikegahan0 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2015
Location: baltimore
Posts: 4
Default Re: Help with Soundcraft board!

https://drive.google.com/folder/d/0B...pmb0R6TUU/edit

Try this one
Reply With Quote
  #6  
Old 10-12-2015, 12:04 PM
sw rec sw rec is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Colo Spgs Colo
Posts: 5,855
Default Re: Help with Soundcraft board!

Guess that depends on what your interface was before.
Reply With Quote
  #7  
Old 10-12-2015, 12:12 PM
mikegahan0 mikegahan0 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2015
Location: baltimore
Posts: 4
Default Re: Help with Soundcraft board!

That would be the akai pro EIE using asio4ALL driver. Now using the soundcraft asio driver
Reply With Quote
  #8  
Old 10-20-2016, 01:37 AM
SteveHornblow SteveHornblow is offline
Member
 
Join Date: Oct 2016
Location: Auckland New Zealand
Posts: 3
Default Re: Help with Soundcraft board!

Hi there, I've also got an SI impact and I can't work out how to route audio out of protools into the SI Impact. I set a channel in the desk to receive via MADI USB Combo card channel x (same as sending out of pro tools) but no sound ....
Reply With Quote
  #9  
Old 05-07-2017, 10:39 AM
Jaytm401 Jaytm401 is offline
Member
 
Join Date: May 2017
Location: Kannapolis USA
Posts: 2
Default Re: Help with Soundcraft board!

I found a useful video on YouTube. This may help you. https://www.youtube.com/watch?v=GMgqbufzbug
Also you want to make sure in you install the Soundcraft drivers for you board on your computer. ONce the drivers have been installed then you will need to go into the Soundcraft USB Audio Control Panel (software that is installed for the drivers). You will need to setup the Buffer Settings to match Protools. I am using ASIO Buffer Size 64 Samples in both Protools and the Si Control Panel configuration. It was a quick and dirty setup with no research or jedi mind control. You will also need to setup your I/O on each channel/track.

I hope this helped you. Now my only problem is, I am trying to playback the live recordings I just did back to the SI impact Mains. If you figure this out, please let me know. Thanks in advance !
Reply With Quote
  #10  
Old 09-18-2021, 12:17 AM
IanSylvester IanSylvester is offline
Member
 
Join Date: Sep 2021
Location: 3833 Yale Way
Posts: 1
Default Re: Help with Soundcraft board!

Jaytm401, if you want to send audio through outputs 1 & 2 from the Daw to the mixer, you should select the Inputs on one of your stereo channels to be outputs 1 & 2 from the MADI card.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Digi C-24 or Soundcraft fessteel@myfairpoint.net Pro Tools 10 6 06-04-2014 09:24 AM
BOARD TECH NEEDED to service Amek Matchless board audio[LAB] General Discussion 4 01-31-2007 11:17 AM
Soundcraft Inserts Punx 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 06-16-2005 07:45 AM
AH mix wizard VS Soundcraft M12 jkung 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 09-17-2003 11:59 AM
Soundcraft Spirit 328 Plugs 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 12-07-2001 10:46 AM


All times are GMT -7. The time now is 04:16 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com