Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-10-2008, 02:56 PM
Ben Geier Ben Geier is offline
Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 2
Default Sound Playback help

Hi, I just installed protools TDM 6.4 on my g4(which is running OSX 10.3.9) and also connected a 888 24 I/O and everything seems to be working fine - I can record and see the waveform just fine but can't hear anything on playback. I've tried installing the CoreAudio Driver hoping that would fix it. In sound preferences I have the Digidesing HW (MIX) selected for input, and for the output I have my normal speakers selected. Can anyone help me? I feel like I'm missing something really simple but because I'm so new to all of this I don't know what it is. I've downloaded the manuals for protools 6.4 and also one for my 888 and can't seem to find anything in there to help.

Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 02-10-2008, 03:52 PM
crizdee's Avatar
crizdee crizdee is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2004
Location: Brighton, UK
Posts: 10,673
Default Re: Sound Playback help

Quote:
Hi, I just installed protools TDM 6.4 on my g4(which is running OSX 10.3.9) and also connected a 888 24 I/O and everything seems to be working fine - I can record and see the waveform just fine but can't hear anything on playback. I've tried installing the CoreAudio Driver hoping that would fix it. In sound preferences I have the Digidesing HW (MIX) selected for input, and for the output I have my normal speakers selected. Can anyone help me? I feel like I'm missing something really simple but because I'm so new to all of this I don't know what it is. I've downloaded the manuals for protools 6.4 and also one for my 888 and can't seem to find anything in there to help.

Thanks
Hi,

If your using Pro tools for recording and playback! then you don't need to have the coreaudio setup for playback in the Mac AMS settings. having the coreaudio set for playback in the AMS is for using third party apps like logic or itunes through the digi hardware.

can you see movement of the meters on the master fader in pro tools?
Can you see movement of the meters on the 888 interface?
check in the hardware setup page to see if you have digital output selected by mistake.
check you master channel in pro tools is set to outputs 1-2

let us know how you get on.

Chris
__________________
PT MAC Troubleshooting... http://duc.avid.com/showthread.php?t=54888

Producer, Engineer,
UKmastering Mixing & Mastering
Blinders_Columbia top 40 UK album charts
Slow Readers Club Joy Of The Return #9 UK album charts

www.ukmastering.com


PT10.3.10 Mountain Lion HD6 accel Magma PE6R4 D Command 32 MacPro 12 Core 3.46ghz UAD-2 Octo x2. Manley Vari-Mu, Manley Massive Passive, SSL VHD, ADL600, Grove Tubes ViPre, Tube-Tech CL-1B. Hafler TRM active monitoring.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-10-2008, 09:30 PM
JC925602 JC925602 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2000
Location: Montreal
Posts: 769
Default Re: Sound Playback help

Quote:
...and for the output I have my normal speakers selected...
Just to be sure, you are not talking of the computer speakers or speakers plugged into the computer speaker out?? ProTools will only output sound trough the Digi hardware.

JC
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No sound during playback smallfri145 Getting Started 3 10-02-2013 04:14 PM
Monitor sound vs playback sound sean_pc Pro Tools 10 4 06-22-2013 06:57 AM
Playback doesn't sound the same! gz131 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 03-09-2013 08:37 AM
no sound/playback chewyone Pro Tools SE and Essential (Win) 1 03-22-2011 10:01 AM
No Playback Sound max88 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 10-05-2004 01:36 AM


All times are GMT -7. The time now is 01:42 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com