Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-01-2007, 11:49 AM
creator creator is offline
Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 2
Default 96khz Issue (also affects M-Powered)

I thought I would post this here too since it was apparently tested under both Pro Tools M-Powered on Windows and Pro Tools LE on OS X.

Quote:
In this post on KVR, testing EQs under different hosts (with an emphasis on Pro Tools LE/M-Powered) is discussed a lot with the implication that the Pro Tools RTAS versions of plug-ins such as Sonalksis SV-517 MK II don't work consistently at 96khz as compared to 48khz under Pro Tools LE/M-Powered as compared to consistent performance between the Audio Units and VST versions of the same plug-ins under different sample rates in multiple hosts on both Windows and Mac OS X.

Here is the link to the post KVR:EQ-ing at 96khz vs. 48khz

In the post a link is also given to audio files of the output of Sonar (as an example of a non-Pro Tools host EQ behavior) and Pro Tools, both at 48khz and 96khz with the exact same EQ settings in same plug-in.

Audio Examples

Can anybody explain why the Pro Tools example at 96khz sounds so different from all the others? It sounds almost like it is targeting a different EQ band.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
m-powered protools max 14 channels of 96khz ciank Pro Tools M-Powered (Win) 1 07-07-2010 08:50 AM
Pro Tools M-Powered at 96khz: is it working properly? creator Pro Tools M-Powered (Win) 0 12-01-2007 11:44 AM
ProTools M-Powered quits when I try running at 96kHz. Help! funkbaby Pro Tools M-Powered (Mac) 0 04-11-2007 08:20 PM
projectmix + m-powered at 96kHz? delpinator Pro Tools M-Powered (Win) 6 10-26-2006 01:19 PM
M-Powered 6.8, FW Audiophile and 96kHz Session shorty909 Pro Tools M-Powered (Win) 0 03-13-2006 07:11 PM


All times are GMT -7. The time now is 05:03 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com