Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-19-2007, 10:41 PM
tabnetic tabnetic is offline
Member
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 43
Default 002 R S/PDIF Output not working

I'm not sure why, but I can't get my 002 to output signal from the S/PDIF. I just got a monitor controller and I want to send a digital signal to it and have the controller do the D to A, but there's no signal. i know it's not the controller b/c my 828mkII can send s/pdif fine. is there a configuration i'm missing, or is my 002 just broken?

i went in i/o setup and checked everything i knew how but no luck. however, i can use the s/pdif IN to sync external clock, so is it possible the input is fine and the output is burned?

please help if you can. thanks

Tab
__________________
_______________
003R PTLE 8
Mac Pro "Nehalem" OS 10.6.5
Axiom 49
NI Komplete
Reply With Quote
  #2  
Old 01-20-2007, 06:07 PM
Park Seward's Avatar
Park Seward Park Seward is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Grants Pass, OR
Posts: 4,284
Default Re: 002 R S/PDIF Output not working

What are you sending to the S/PDIF output? Master fader?
__________________
Park
The Transfer Lab at Video Park
Analog tape to Pro Tools transfers, 1/4"-2"
http://www.videopark.com
MacPro 6 core 3.33 GHz, OS 10.12.1, 8 GB RAM, PT12.6.1, Focusrite Saffire Pro 40, PreSonus DigiMax, MC Control V3.5, dual displays,
Neumann U-47, Tab V76 mic pre, RCA 44BX and 77DX, MacBook Pro 9,1, 2.3 Mhz, i7, CBS Labs Audimax and Volumax.
Ampex 440B half-track and four-track, 351 tube full-track mono, MM-1100 16-track.
Reply With Quote
  #3  
Old 01-20-2007, 10:43 PM
tabnetic tabnetic is offline
Member
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 43
Default Re: 002 R S/PDIF Output not working

yes, i was sending the master fader to the A12/s/pdif1-2 out that is the default then i alternately tried to create another s/pdif output in the i/o menu when that wouldn't work. any thoughts?


nevermind, i figured it out that it was a limitation in the digi002 that i did not know about.

here is the solution if anyone has the same problem


http://www.digidesign.com/index.cfm?...0&itemid=17480
__________________
_______________
003R PTLE 8
Mac Pro "Nehalem" OS 10.6.5
Axiom 49
NI Komplete
Reply With Quote
  #4  
Old 01-21-2007, 10:35 AM
Park Seward's Avatar
Park Seward Park Seward is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Grants Pass, OR
Posts: 4,284
Default Re: 002 R S/PDIF Output not working

Thanks. I came from a 001 and didn't know you had to set mirroring with the 002. Good to know.
__________________
Park
The Transfer Lab at Video Park
Analog tape to Pro Tools transfers, 1/4"-2"
http://www.videopark.com
MacPro 6 core 3.33 GHz, OS 10.12.1, 8 GB RAM, PT12.6.1, Focusrite Saffire Pro 40, PreSonus DigiMax, MC Control V3.5, dual displays,
Neumann U-47, Tab V76 mic pre, RCA 44BX and 77DX, MacBook Pro 9,1, 2.3 Mhz, i7, CBS Labs Audimax and Volumax.
Ampex 440B half-track and four-track, 351 tube full-track mono, MM-1100 16-track.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
S/PDIF Output w/003 jc335 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 9 06-03-2010 09:45 PM
mbox2 pro s/pdif output ronknights 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 06-28-2009 06:19 PM
S/PDIF output and inserts quit working crom 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 07-30-2003 09:59 AM
888 interface's s/pdif input doesn't like AMIII s/pdif output jmark 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 10-19-2001 02:03 PM
Monitor Mode not working with S/PDIF output MichaelK 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 10-24-2000 04:34 PM


All times are GMT -7. The time now is 03:59 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com