Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-05-2004, 09:08 PM
branded-a-Doran branded-a-Doran is offline
Member
 
Join Date: Jul 2003
Location: Toronto
Posts: 3
Default Connecting external device to mbox

Hello all. I'm using an Mbox with Pro Tools LE. I'm trying to connect a t.c. electronic M300 dual engine processor via the SP/DIF input/output in order to use it as an external effects processor. I've read the Pro Tools manual and can't figure out how to connect it properly. I have it wired and the effects board is receiving a digital signal but, I can't select the M-300 in the I/O drop down and haven't a clue how to fix it!!! I want to be able to use the reverb of the external device on certain tracks and realize that in order to make the effect permanent, I'll have to bounce the track. But, I don't want to do that until I can hear what the effect will sound like on that track in the mix. I'm not very familiar with setting the inputs, outputs, buses, etc in the I/O setup and could seriously use some detailed directions on this matter! Thanks.
Reply With Quote
  #2  
Old 01-05-2004, 10:54 PM
lemix's Avatar
lemix lemix is offline
Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: Toronto, Canada
Posts: 10,894
Default Re: Connecting external device to mbox

Hey,

Cool to see another TO dude on the boards. As far as Mbox goes I'm afraid you are out of luck...and/or hardware insert points. The box will only allow you to input and output via the SPDIF connectors, as this one is a two in- two out unit. The only way to insert the M3000 in your signal chain is to use the unbalanced analog send/receive loop on your two main inputs.
So, processing the incoming audio only. Once working with recorded tracks, only internal buses can be set for " plugin" processing. Sorry..that TC M3000 is a great unit, BTW.
If you need more help you can e-mail me. I'm in Etobicoke.

cheers,
__________________
cheers,
Andrew


W7 pro 64_i7 3930K_16GB_ Nuendo 6.5.4-7.1.3 / PT 12.4 ------Mac Mini OSX Lion_PT 10.xx
Allen&Heath GS R-24M_ full rack of vintage analog boxes _UAD2_Nugen_iZotope_Melda_Waves_Plugin Alliance_DMG and more
2.0 and 5.1 monitoring
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Connecting external preamp to the mbox pro 3 qipi FireWire & USB Audio Interfaces (Win) 6 05-21-2013 11:25 PM
connecting MacBook Pro, PT MBox Pro & external HD Deamhan Fola 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 01-06-2011 12:44 PM
Connecting a external drive/mbox and mac mini Richlegate 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 07-14-2009 04:10 AM
Connecting external effects as insert to Mbox - help needed thepeaks 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 03-12-2008 07:33 PM
Connecting 003 with a DAW DEVICE Steve Rio 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 09-13-2007 09:54 PM


All times are GMT -7. The time now is 03:59 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com