Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Artist Series

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-18-2013, 08:16 PM
radiotimes radiotimes is offline
Member
 
Join Date: Jun 2013
Location: Hong Kong
Posts: 2
Default Artist Mix Problem

About 3 years ago I purchased from Euphonix as it then was 2 x Artist Mix and 1 x Artist Controller. After just over a year one of the Mixes went haywire and I contacted Euphonix to repair at my cost as it was out of guarantee. I live in the Far East and they informed me that there was no way of doing this but they kindly agreed to replace it with a new one at half the cost!! Great customer support eh! I declined (throwing good money after bad etc)

When I discovered that Avid had bought the company I contacted them to see if it was possible to get the faulty mix fixed. They very kindly agreed to fix it for free and return it if I paid for the freight out. This I did and when it came back to my surprise they had replaced it with a new one. Great news!

However now after 6 months the mix has developed a problem that it keeps sending messages to Logic 9 to start recording without me touching anything in my studio. By a process of elimination I have deduced that it is definitely the mix causing the problem. Switch the mix off no problem even with the other two units working.

I tell the story to show that Avid can be a great supporter of its customers but also to grieve that the gear is so hit and miss.

Anyone else experienced this problem and can it be fixed?

Also what is the procedure to get the 3 units to work in Mackie/hui in Logic 9.
Reply With Quote
  #2  
Old 06-20-2013, 02:33 PM
smfelton's Avatar
smfelton smfelton is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: South Yorkshire, UK
Posts: 682
Default Re: Artist Mix Problem

Ive not heard of this before, do you have anything else connected to the router that the computer and the control surface are plugged into. If so try unplugging everything else, including the internet if thats there. Also try locking the control surface to the application in the eucon settings and see if that makes any difference. Post back with any findings.
__________________
 OSX 10.11.5, PT 12.5, iConnectAudio4+, Axe FX 2 XL+, Music Man Majesty
Reply With Quote
  #3  
Old 06-23-2013, 09:58 PM
radiotimes radiotimes is offline
Member
 
Join Date: Jun 2013
Location: Hong Kong
Posts: 2
Default Re: Artist Mix Problem

Thanks for the info but I have tried all that and it appears that the unit itself is faulty.

I've given up on these controllers as they are so problematic and now use an SSL Nucleus which runs without a hitch.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Artist banking problem please help C52382P Artist Series 15 04-10-2014 11:21 PM
New to Artist Series, learning how to set it up and use it and now I have a problem. Freude Artist Series 0 07-05-2012 02:30 AM
just add new avid artist mix = eucon problem ! klyg Artist Series 8 05-08-2012 02:29 AM
Problem with Artist Control somauki Artist Series 5 05-04-2012 12:51 AM
problem whit artist control ozzomorales Artist Series 1 04-30-2012 08:49 PM


All times are GMT -7. The time now is 03:25 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com